2024. április 24., szerda

A legtehetségesebb diákokat jutalmazták

Vajdasági tanulókat és mentoraikat részesítettek tartományi elismerésben

Tegnap délután Újvidéken kiosztották a 2015/2016-os tanév legtehetségesebb tanulóinak és mentoraiknak járó Tehetségek 2016 elnevezésű elismeréseket. A tartományi kormány és a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság 1995 óta folyamatosan megjutalmazza azokat a vajdasági általános iskolás és középiskolás diákokat, akik a tanév folyamán kimagasló eredményeket értek el hazai és külföldi versenyeken. A matematika, fizika, műszaki ismeretek, zene, nyelv és irodalom területén, valamint képző- és balettművészetben elért eredményeiért ez évben 65 diákot és 76 mentort tüntetnek ki az oklevélből és pénzjutalomból álló díjjal. Nyolc tanuló különdíjat kapott az egyidejűleg több területen elért eredményeiért, 157 tanulót pedig elismerésben részesítettek.

Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke hangsúlyozta, a tanulók érdemeiket tehetségüknek, szorgalmuknak, kitartásuknak, mentoraik elkötelezettségének és szüleik támogatásának köszönhetik.

– A jelenlévő diákok azért is lehetnek ma itt, mert nem keresnek mentségeket, tanáraik pedig valóban törődnek velük, és az általuk végzett munka teremtő erejével – mondta Milićević.

Vladimir Batez ifjúsági és sportért felelős titkár hangsúlyozta, mindannyian legyenek büszkék a kitartó és szorgalmas munkával elért eredményeikre, melyekhez elengedhetetlen tanáraik lelkesedése, szeretete, energiája és türelme is.

Az ünnepségen többek között elismerésben részesült Szemesi Laura, a pacséri Moša Pijade Általános Iskola tanulója és mentora, Szenti Rózsa Zsuzsanna, Vojter Kitti, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulója, és mentora, Korhecz Ágnes, valamint Fürsztner Nina, a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola tanulója és mentora, Boros György, valamint Horvát Brigitta, a szabadkai EmArt Műhely növendéke, és mentora, Grubanov Martinek Emília.