2024. április 19., péntek

A régi vezetőség folytathatja

Helyi közösségi választásokat tartottak a hétvégén Bácskossuthfalván

A Vajdasági Magyar Szövetség abszolút győzelmét hozta Bácskossuthfalván a hétvégén megtartott helyi közösségi választás.

A 18 tagot számláló tanácsba összesen 36 egyéni jelöltre lehetett szavazni. A VMSZ 18, a VSZL 2, a függetlenként induló Polgárok Csoportja 5, a Mozgalom Bácskossuthfalváért Polgári Csoport pedig 11 képviselőt állított. A faluban 4400 polgár adhatta le a szavazatát, ebből 1176-an tettek eleget ennek a kötelezettségüknek. A választási bizottság jelentése szerint a szavazás a legnagyobb rendben zajlott a három szavazóhelyen a helybeli iskolában. Az összesítés szerint a helyi közösség tanácsába bekerülő valamennyi tag a VMSZ listáján indult, az első bejutott jelölt 803, az utolsó bejutó 518 szavazatott kapott, a 19. helyen szereplő jelölt pedig 349 szavazatot szerzett.

Fazekas Róbert, a helyi közösség eddigi tanácselnök-helyettese a voksolás eredményét értékelve tegnap délelőtt köszönetet mondott a falu lakosainak a bizalomért.

– Mi gyakorlatilag további négyéves munkára lettünk felhatalmazva ezzel a győzelemmel. Arra, hogy a következő időszakban véghez tudjuk vinni azokat a programokat, amiket eddig elkezdtünk. A tanács terveink szerint még az idén, karácsony előtt megalakul, de a pontos személyi összetételről érdemben még nem tudunk nyilatkozni. Annyi biztos, hogy lesznek benne olyan régi arcok, akik eddig is bizonyítottak, továbbá olyan friss munkatársakat is szeretnénk bevonni a munkába, akik már tekintélyt vívtak ki maguknak az élet számos más területén. Jelenleg a községi költségvetés tervezetének a kialakítása zajlik. Ezt még a régi csapattal szeretnénk befejezni, és utána kezdődik a következő négyéves időszak megalapozása – nyilatkozta a sajtónak a tanácselnök-helyettes.

Ez alkalommal a választást megelőző kampány időszakában szokatlanul több volt az indulat a településen, ezzel kapcsolatban Fazekas a következőt nyilatkozta lapunknak.

-Mi arra készültünk, hogy a programjainkkal kapcsolatban egyeztetünk, vitázunk. Sajnos ezzel szemben személyeskedésig fajuló sárdobálás alakult ki. A nagy többség kellő méltósággal és hozzáállással állt a feladata magaslatán, a negatív hangvétel inkább csak néhány emberre volt jellemző. Azokkal az egyénekkel, akik ellenzékben indultak, de építő jellegű, jó ötletükkel gazdagíthatják falunk jövőjét, keressük a kapcsolatot a jövőben, ugyanakkor bocsánatkérést várunk azoktól, akik a közösségi oldalakon és egyes médiumok közvetítésével lejárató kampányt folytattak.