2024. április 19., péntek
ASZTALITENISZ

Álom maradt a negyeddöntő

(fotó: Ótos András)

(fotó: Ótos András)

Nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul a Novi Sad női csapata, amely szombaton az ETTU-kupa nyolcaddöntőjében Újvidéken 3:2-es vereséget szenvedett a török Tigem együttesétől, így elbúcsúzott a további küzdelmektől.

A székvárosi csapat (Fenyvesi Anna Zsófia, Makszuti Anetta, Aleksandra Savić, Surján Szabina, Truzsinszki Viktória) bizakodva várta a mérkőzést, hiszen az előző fordulóban azt a Sao Joaót győzték le, amely a csoportküzdelmek során 3:2-re nyert az isztambuli csapat ellen. A mintegy 400 néző előtt megrendezett nyolcaddöntős mérkőzés Makszuti Anetta 3:2-es győzelmével kezdődött, utána azonban az orosz Zoja Novikova a Fenyvesi Anna Zsófia felett aratott sikerrel gyorsan egyenlített. Arról, hogy ismét az újvidékiek vezessenek és egy győzelemre kerüljenek a nyolc közé jutáshoz, Truzsinszki Viktória gondoskodott, aki magabiztosan nyert a török csapat egyetlen török nemzetiségű játékosa, Fulya Yildirim ellen. Ekkor már sokan a 3:1-es újvidéki győzelemben reménykedtek, azonban a védőjátékos Novikova legyőzte Makszutit, így következhetett a továbbjutásról döntő utolsó mérkőzés, amelyen Fenyvesi helyett Surján Szabina állt asztalhoz a román Cristina Alina Hirici ellen. Az első játszmát Surján nyerte, Hirici ezután fordított, majd a negyedik szett ismét a bácsföldvári asztaliteniszezőjé lett, így a továbbjutás az ötödik mérkőzés ötödik játszmájában dőlt el. A döntő szettben Surján 8:5-re vezetett, akkor azonban megtorpant, s Hirici ezt azonnal kihasználta: a román játékos öt pontot nyert zsinórban, s habár Surján ezután megtörte a rossz sorozatot, a következő pont Hiricié lett, aki így 11:9-re megnyerte a játszmát.

ETTU-kupa, nők, nyolcaddöntő: Novi Sad–Tigem (török) 2:3.

Részletes eredmények: Makszuti–Hirici 3:2 (4, 4, –7, –7, 4), Fenyvesi–Novikova 0:3 (–5, –6, –7), Truzsinszki–Yildirim 3:0 (4, 9, 8), Makszuti–Novikova 1:3 (–8, –3, 10, –10), Surján–Hirici 2:3 (10, –9, –5, 8, –9).

A többi eredmény: Lille (francia)–DAO Tavru (görög) 3:0, Budaörs–Juncal (portugál) 3:1, Kazany (orosz)–Dumbravita (román) 3:0.

A győztes csapatokhoz a Bajnokok Ligájából a négy csoportharmadik csatlakozik, s így lesz teljes a negyeddöntő mezőnye.