2024. április 26., péntek

Kisebb lesz a költségvetés az ideinél

A községi tanács elfogadta a 2017-es költségvetés tervezetét. A büdzsé a reális bevételekre és jövedelmekre alapoz, és csaknem 999 millió dinárra rúg.

Ez az összeg majdnem három százalékkal elmarad az idénre tervezett, három alkalommal módosított költségvetési eszközöknél. A nagy értékű projektekre 100 millió dinárt terveztek.
Ötmillió dinárt fordítanak az apatini központi szennyvíztisztító kiépítésére, és Szondon is létesítenek egy szennyvíztisztítót, 2,6 millióból. Kupuszinán a Zombori utat újítják föl 5 millióból, és ugyanennyit fordítanak az azbeszt vízvezetékcsövek cseréjére Bácsszentivánon (Prigrevicán). Az apatini kikötőben végzett munkálatokra 3 milliót szán a község, és ennyiből építenek sportpályát a Nikola Tesla gimnáziumban, a városi strand projektdokumentációjának kidolgozására pedig félmillió dinár áll majd rendelkezésre a büdzsében.
Apatinban is lecserélik az azbesztcsöveket, erre 16,5 milliót terveztek, a romatelep csatornázásának tervére 500 000 dinárt irányoztak elő, 12 millióból bölcsődét és játszóteret építenek, a korcsolyapályára 2,5 milliót fordítanak, a városi temetőben pedig 2 millióból behatontérkő burkolatot kapnak a járdák.
A Naš Dom kommunális közvállalat 22,5 millióból vehet egy szemétszállító járművet meg egy emelőkosaras teherautót a fasorok metszésére. A bácsszentiváni (prigrevicai) Mladost és az apatini Žarko Zrenjanin Általános Iskola 2–2 milliót kap tetőjavításra és nyílászárók cseréjére, míg egymilliót fordítanak kézilabdapálya létesítésére Kupuszinán.