2024. április 24., szerda
BÁCSKOSSUTHFALVA

A Juhász zenekar is a Mikulás puttonyában

Nem múlhat el úgy a december, hogy ne örvendeztesse meg a Mikulás – személyesen is – a bácskossuthfalvi Ady Endre Művelődési Központ táncos lábú gyermekeit.

Ebben az évben a fehér szakállú puttonya azoknak a helybelieknek is tartogatott meglepetést, akik még csak kacsingatnak a néptánc felé, a Juhász zenekar fergeteges hangulatú hétvégi koncertje ugyanis valamennyi érdeklődő számára nyitott volt a színházteremben. Ezt követően táncház várta a művelődési egyesület legifjabb tagjait a Juhász bálteremben, ahol a számukra készült finom spagetti elfogyasztása előtt mindenki megelégedésére csomagosztás következett. A Mikulás, szokásához híven, az idén sem adta egykönnyen az ajándékát, ebben az évben fizetség gyanánt vonatoztak és énekeltek a kis táncosok. Az édességből és sós ropiból álló csomagot ezúttal is a helyi Sila Kft. támogatásának köszönhetően nyújtotta át a Mikulás – tudtuk meg Gogolyák Gabriellától, az Ady Endre Művelődési Központ elnök asszonyától, aki nem rejtette véka alá elégedettségét, a gyerekek és a szülők felhőtlen jókedvét látva.

– Az Ady immár hagyományosnak számító rendezvényét a helyi közösséggel együttműködve sikerült megszerveznünk. Az idei évben a Mikulás-parti, egyik részének a jellegéből adódóan is, a színházban kapott helyet, hiszen kinőttük a székházunk adta teret. Igaz, volt idő, amikor 120 csomag lelt gazdára, de annak tudatában, hogy Bácskossuthfalván is hatalmas méreteket öltött az elvándorlás, mi még talán nem is panaszkodhatunk. A legifjabb óvodás, illetve az iskolás táncosaink között körülbelül 90 ajándékot osztottunk szét. Nem titkolt célunk volt a Juhász zenekar bevonásával arra buzdítani a gyerekeket és a szüleiket, hogy csatlakozzanak hozzánk, legyenek ők is az Ady Endre Művelődési Központ jókedvű és dinamikus csapatának részesei – árulta el az elnök asszony.