2024. május 2., csütörtök
KAJAK-KENU

Nišović és Sibinkić látogatóban Magyarkanizsán

A Szerbiai Kajakszövetség elnöke, Mirko Nišović és a válogatott szövetségi kapitánya, Bora Sibinkić a közelmúltban Magyarkanizsán jártak, ahol a helyi Bratstvo Kajakklub vezetőinek kíséretében megtekintették az épülőfélben lévő sportoktatási központot.

A központ építésének munkálatai az év elején kezdődtek, az első fázist sikerült is időben befejezni. A beruházás értéke körülbelül 10 millió dinár, amelyet a magyarkanizsai község a minisztériummal és a tartományi sporttitkársággal közösen finanszíroz. A magyarkanizsai kajakklub elnöke, Stevan Knežević elmondta, a község az anyagiak 30 százalékát biztosította, ahogy az időjárás engedi, folytatják a munkálatokat.

– Ha minden a várakozásainknak megfelelően alakul, idejében megérkezik a beígért állami és tartományi támogatás, akkor jövő májusban már használatba is vehetjük az épületet. Önköltségen megpróbálunk további öltözőket, valamint edzőtermet építeni – mondta Knežević.

Mirko Nišović hangsúlyozta, a Tisza partján épülő központ a hazai kajak-kenu sport fejlődésének gócpontja lesz a jövőben:

– A magyarkanizsai egyesületnek rendkívül jó lehetőségei lesznek az intézmény felépülésével, a szerbiai klubok egyik legjobbja lehet majd. A közelmúltban elért sikereknek köszönhetően a kajak-kenu egyre nagyobb népszerűségnek és elismerésnek örvend az országban, ilyen intézmények létrehozásával a jövőben még jobb eredményeket érhetünk majd el.

Nišović arra is felhívta a figyelmet, a Bratstvo sokéves hagyományokkal rendelkezik, vezetői a sportág szaktekintélyei, így a központ a lehető legjobb helyre kerül.

A kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, a Vajdasági Kajak-kenu Szövetség elnöke,

Bora Sibinkić véleménye szerint a magyarkanizsai beruházásnak a sportág minden képviselője örülhet.

– A sportág jövőjének szempontjából ez egy rendkívül jól kamatoztatható befektetés. Terveink szerint, amint tehetjük, edzőtáborokat szeretnénk itt szervezni az utánpótlás számára, ez az intézmény és Magyarkanizsa lehet a jövőben a hazai kajak-kenu sport központja mondta Sibinkić.