2024. április 25., csütörtök

Münchhausen a Sajtszigeten

Brestyánszki B.R. zenés időutazását mutatja be pénteken a szabadkai Népszínház Magyar Társulata

Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen a sivár, lepusztult világ nyomorából indul a Sajtsziget felkutatására az álom és a képzelet világában. El szeretne jutni oda, bár eleinte még a sziget nevére sem emlékszik, nem tudja hol van, és azt sem tudja már, hogy miért akar oda menni. Időn és téren átívelő kalandozása során itt-ott belekukkant a történelem neves alakjainak kissé groteszk pillanataiba, és mindig megoldja a megoldhatatlant. Valóság, álom vagy képzelet, humor és zene – az ember életének állomásai, egy fokhagymával megtoldva.

Az előadás rendezője Hernyák György, dalszövegeit Pálfi Ervin írta, a zeneszerző ifj. Kucsera Géza, a koreográfus pedig Rogács László. Játsszák: Mezei Zoltán, Pesitz Mónika, Csernik Árpád, Vicei Natália, Szőke Attila, Hajdú Tamás, G. Erdélyi Hermina, Pámer Csilla, Baráth Attila, Sziráczky Katalin, Kovács Nemes Andor.

Fényterv: Majoros Róbert m.v. Jelmeztervező: Kanyó-Janovics Erika m.v. Díszlettervező: Saša Senković m.v. Dramaturg: Gyarmati Kata. Nyelvi szaktanácsadó: Szedlár Rudolf m.v. Súgó/ügyelő: Bíró Tímea. Rendezőasszisztens: Drubina Orsolya m.v.