2024. március 28., csütörtök

A postákon is kérvényezhető

Az egészségügyi biztosító fiókintézeteinél még most is hosszú várakozással kell számolniuk a polgároknak, így akik nem tudják elektronikus úton benyújtani a kérvényt az egészségügyi könyvecskéjük lecserélésére, a hét elejétől bármelyik postán megtehetik ezt.

A Szerbiai Posta 1661 kirendeltsége áll rendelkezésre az új, csippel ellátott egészségügyi kártya iránti kérelem leadására. Ezúttal is egyszerű az eljárás: csak a személyi igazolványukat, illetve a most érvényes egészségügyi könyvecskéjüket kell magukkal vinniük, s az adatokat a postai alkalmazott beviszi a számítógépes rendszerbe. A kérelmezők eldönthetik, hogy az új egészségügyi okmányukat a posta kézbesítse-e a címükre, vagy pedig a Betegbiztosítási Alap fiókintézetében kívánják személyesen átvenni.

A postai tolóablaknál egyúttal befizethető az egészségügyi kártya kidolgozásáért a 400 dinár, ezzel is időt takarítva meg.

Az e-uprava portálon keresztül (http://www.euprava.gov.rs) november 10-én kezdődött meg az egészségügyi kártyák igénylése, a kérvényeket legkésőbb december 31-éig át kell adni.