2024. április 25., csütörtök

A fogyatékkal élőkért

A kishegyesi önkormányzatban jártak a bácsfeketehegyi Izida védencei

A fogyatékos emberek világnapja alkalmából a bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat tagjai látogatást tettek a kishegyesi önkormányzatban. Az Izidás gyerekeket és fiatalokat Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Kerekes Zoltán alpolgármester, Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke, Lukács Klára, a községi tanács szociális ügyekkel megbízott tagja, valamint Ksenija Kustudić-Đukić, a községi tanács oktatással megbízott tagja fogadták.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

Papp Julianna, az Izida elnöke a látogatás apropóján elmondta, hogy azért hozták el védenceiket a községházára, mert ők ritkán szoktak itt megfordulni, viszont fontos, hogy ők is megismerjék azt a központot, ahonnan irányítják a község életét.

– Fontos, hogy megismerjék a polgármestert, az alpolgármestert, a szociális kérdésekkel foglalkozó embereket, hogy tudják, kik döntenek az őket érintő ügyekben. Az Izida 14 éve aktív egyesület, és a fogyatékkal élő emberek érdekeinek védelméért dolgozunk. Ez alatt a 14 év alatt szervezetként nagyon lassan haladtunk előre, viszont úgy érzem, hogy idén nagy lépést tettünk. Beadtuk a szociális szolgáltatásunk akkreditálási kérelmét a minisztériumhoz. Ezzel azt értük el, hogy valamilyen formában el lett ismerve az egyesületünk munkája, s reméljük, hogy mint hivatalosan elismert szolgáltatás, bekerülünk a községi költségvetésbe – mondta el Papp.

A látogatás során az Izidás gyerekek szavalatokat és zeneszámokat mutattak be a községi vezetőségének, emellett a problémáikról is beszámoltak. A polgármester és az elöljáróság szívélyesen fogadták a kis vendégeket, elbeszélgettek velük, szerényen megvendégelték őket, majd megmutatták a községházát.