2024. március 28., csütörtök

Tarka

Valletta – mítoszból valóság

Ötvenöt hektáron levő 320 műemlékével a Föld talán leggazdagabb történeti emlékhelye. A város 1980-ban megkapta az UNESCO-tól a 131-es számú Világörökség-azonosítót, ezzel hivatalosan is a világ kulturális kincsévé vált.
Fotó: Ótos András

„Mindez belülről fakad”

Fotó: Ótos András Az újvidéki Ivánovics Viktor a múlt évhez hasonlóan az idei Fölszállott a páva népzenei és néptánc-tehetségkutató vetélkedőn is bemutatta tehetségét.

A világgal való szembenézés

Egy hét múlva, jövő csütörtökön, azaz december 22-én a Kosztolányi Dezső Színház új bemutatóját láthatjuk. A Kapitalizmus című előadást Zlatko Paković rendezi, a dramaturg Gyarmati Kata, a zeneszerző Mezei Szilárd, a zenei korrepetitor Milan Boca, a mozgással pedig Kiss Anikó foglalkozik.

Ráhangolódás

Már javában adventben járunk, a gyerekek régen elfeledték a mikulásajándékot, bár a Luca-napi jóslás még folyamatban van, de nem jön a hangulat.

Szczecin – a cárnék bölcsője

Hosszas diplomáciai alkudozás után Szczecin kormányzója megállapodott az orosz cári családdal, hogy lányát, Sophie Friederike Auguste von Anhalt-Zerbst-et hozzáadja III. Péter trónörököshöz.

Advent az Alpokban

Volt szerencsém jó néhány adventi vásárban forralt borozni meg virslit kóstolni. Legemlékezetesebb a mariazelli vásár volt.