2024. március 28., csütörtök

Mikulásfutás

A nevezési díjból befolyt összeget jótékony célra ajánlják fel

December 10-én, szombaton kerül sor a tizennyolcadik Mikulásfutásra Palicson, a résztvevők a Vigadótól indulnak 11 órakor. A Mikulásfutáson való részvételhez a versenyzőknek mikulássapkát vagy jelmezt kell ölteniük, a benevezési díj pedig 100 dinár. A Mikulásfutás befejeztével zsíros kenyér és tea várja a résztvevőket.

Jánosi Elvira, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség nevében a rendezvényt bejelentő hétfői sajtótájékoztatón elmondta, az idei évi Mikulásfutás abban különbözik az előző évektől, hogy a nevezési díjból befolyt összeget jótékony célra ajánlják fel, s arra számítanak, hogy az idén is tömeges lesz a részvétel, hiszen tavaly több mint ezren álltak rajthoz.

– Slavko Adamovnak szeretnénk segíteni, aki karok nélkül született. Slavko Európában harmadik helyezést ért el parataekwondóban, illetve részt vett egy félmaratonon is egy speciális kerékpárral, ez a kerékpár azonban nem alkalmas a számára, hiszen olyanoknak készült, akik láb nélkül születtek. Éppen ezért szeretnénk egy, az ő szükségleteinek megfelelő kerékpárt venni neki. A Capriolo cég felajánlotta, hogy mindent, ami ehhez a speciális biciklihez kell, ingyen megad, egy másik cég pedig vállalta, hogy összerakja ezt a kerékpárt. Ezen kívül Slavkót a szövetség tiszteletbeli tagjává is választjuk és segítünk neki, hogy minél jobb eredményeket érjen el. A fennmaradó összegből szeretnénk a Kolevka lakóinak teleltetéséhez is hozzájárulni, és kifizetni az autóbusz költségeit – tudtuk meg Jánosi Elvirától.

Csíszár Molnár Anna, a palicsi helyi közösség képviseletében még hozzátette, a Mikulásfutás programjába a helyi közösség az idén is bekapcsolódik, s ezen a napon a Vigadóban megnyílik egy gyermekrajz-kiállítás, valamint a gyerekeknek kreatív műhelyt szerveznek.

– Szombaton 9 órakor kerül sor a meghirdetett rajzpályázatra beérkezett munkákból összeállított kiállítás megnyitójára, melyen kihirdetjük a nyerteseket is, majd a kreatív műhely keretében a gyerekeknek lehetőségük lesz karácsonyi díszeket, tárgyakat készíteni, melyeket természetesen haza is vihetnek. Ez a program ingyenes. Ezenkívül a Kalimero és a Kekec óvodákban készült ünnepi díszek is kiállításra kerülnek, melyeket meg lehet vásárolni, a befolyó pénzből pedig az óvodák számára a Szülők Tanácsa játékokat és didaktikai eszközöket vásárol majd.