2024. április 19., péntek

Mégis meghosszabítják Violeta Petrovıć szerződését

A gyermekét egyedül nevelő rákos anyát a betegszabadsága ideje alatt bocsátották volna el

Violeta Petrovıć ügye a figyelem középpontjába kerül, hiszen a 41 éves nő a betegszabadságát töltötte, súlyos betegsége miatt megműtötték és kemoterápiára is járt, amikor felmondást kapott a Yura vállalatban, amely a dolgozókkal szembeni magatartása miatt a közelmúltban több alkalommal is a címlapokon szerepelt.

Mint ahogyan már erről tegnap beszámoltunk, Violeta egyedül neveli a fiát, akinek az apja nem kíván hozzájárulni a nevelési költségekhez, emellett a nőnél rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak az orvosok.

Lehetséges, hogy a közvélemény felháborodása is hozzájárult ahhoz, hogy a Yura ma közölte, Violetának nem kell elhagynia a munkahelyét. A vállalat illetékesei kiemelték, hogy korábbi döntésük meghozatalakor nem tudtak a nő „sajátságos” helyzetéről – közölte az N1 hírportál.

A Yura döntését ma Nišben rendkívüli sajtótájékoztatón ismertette Darko Bulatović, a város polgármestere, aki mellett Violeta Petrovıć is szólt az újságírókhoz, kiemelve, hogy nagyon boldog, amiért végül rendeződött a munkával kapcsolatos problémája, de hozzátette, hogy biztosan nem ő az egyetlen, aki hasonló helyzetbe került, ezért módosítani kellene a vonatkozó törvényeket.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Violeta esete miatt a Sloga Szerbiai Egyesült Szakszervezetek követelte Aleksandar Vučić kormányfőtől és a Munkaügyi Minisztériumtól, hogy segítsenek megoldást találni a nehéz helyzetbe került elbocsátott dolgozó problémájára.

A Sloga ugyanakkor Aleksandar Vučić kormányfőt azokra a kijelentéseire emlékeztette, miszerint a Yurában minden a legnagyobb rendben működik, és minden dolgozónak joga van a beteg-,  illetve a szülési szabadságra.

A szakszervezet feltette a kérdést az illetékeseknek, hogy meddig tolerálják még a Yura vállalatnak a dolgozókkal szembeni megalázó magatartását, és arra is emlékeztetett, hogy a felügyelőség ahelyett, hogy a dolgozók jogait védené, autót kapott a dél-koreai illetőségű vállalattól.