2024. április 30., kedd
MAGYARKANIZSA

Moderntáncosok nemzetközi versenye

November 26-án a magyarkanizsai Cnesa színháztermében hat ország moderntáncosai mutatták be és mérték össze tudásukat. Az Europa Open elnevezésű versenyre a hazai résztvevők mellett Magyarországról, Romániából, Szlovákiából, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából érkeztek a táncosok. A 228 bemutatott koreográfiát öttagú, versenytáncosokból, táncpedagógusokból álló nemzetközi szakmai zsűri értékelte.

A már tizenhatodik éve szervezett versenyt idén is, mint minden évben, a magyarkanizsai M-Plusz Táncklub vezetősége koordinálta, élén Sóti Erzsébettel, a Moderntánc-csoportok Szerbiai Szövetségének elnökével, aki elmondta:

– Huszonhat egyesület több mint ötszáz versenyzője lépett ma színpadra. A verseny négy korosztályban zajlott: mini youth, junior, senior és adult kategorizálással léptek föl a táncosok egyéni, duó és formációs kategóriában. Amit a színpadon produkáltak: utcai, modern és művészi kategóriák, illetve caribbean táncokat mutattak be. Elmondhatom, hogy a korábbi évekhez képest tartjuk a szintet, ami a tömegességet illeti. Elkezdtük a jövő évi, szintén Magyarkanizsán rendezendő 25. Euro Show Dance táncfesztiválunk népszerűsítését, ez a mai kicsit annak a jegyében is zajlik, így mind a négy korosztályban a zsűri megítélése szerinti legjobbak a jövő évi versenyre ingyenes nevezési lehetőséget kapnak különdíjként.