2024. április 24., szerda
ASZTALITENISZ

A legfiatalabbaktól a veteránokig

Moholon amatőr asztalitenisz-tornát tartottak 87 versenyző részvételével

A Moholiak Asztaliteniszklub szombaton harmadik alkalommal szervezte meg sikeresen az őszi amatőr asztalitenisz-tornát Moholon a sportcsarnokban. A tornán nyolcvanhét női és férfi asztaliteniszező indult, akik között a legfiatalabb hatéves volt, a legidősebb pedig hetvenéves. A játékosok tíz korosztályban mérkőztek meg egymással. Nagy Ferenc, a moholi asztaliteniszklub elnöke elmondta, hogy a tornán a házigazda moholiak mellett szerepeltek asztaliteniszezők Kispiacról, Kishegyesről, Temerinből, Óbecséről, Oromhegyesről, Adáról, Bácsfeketehegyről, Horgosról és Zentáról.

Moholon néhány éve alakult meg a Moholiak Asztaliteniszklub, amelynek jelenleg 50 utánpótláskorú és felnőtt játékosa van, akik különféle tornákon szerepelnek itthon és külföldön, tudtuk meg Nagy Ferenc klubelnöktől.

Hetente négy alkalommal edzünk a Novak Radonić Általános Iskola tornatermében. Hétfőn 18.30 és 20 óra között a nagyteremben tartunk edzést, kedden és csütörtökön 16.30 és 19.30 között a kisteremben, valamint szombaton 17 és 19 óra között. Az egyesületben 25-26 gyermek edz, valamint ugyanennyi felnőtt. A nyári szünetben egy hónapot szünetelünk, amikor az iskola is bezár, de egyébként egész évben tréningezünk. Az elmúlt időszakban Temerinben, Óbecsén, Kishegyesen, Kispiacon, és Zentán vettünk részt tornán, valamint szerveztünk házibajnokságot Moholon. A ligaküzdelmekben eddig nem akartunk részt venni, mert a klubot a semmiből alapítottuk, ezért a befolyó pénzből először asztalokat, paravánokat és számlálókat vettünk. A vágyunk, hogy részt vegyünk a ligaküzdelmekben, ez hamarosan megvalósul. Több helyre meghívtak bennünket tornákra Romániába és Magyarországra, ahova szeretnénk elutazni – nyilatkozta Nagy Ferenc.