2024. április 29., hétfő

Egymillió dinár értékű nyereményalap

Mintegy tízezer látogatója volt a hétvégi adorjáni 6. Nemzetközi Hurka- és Kolbászfesztiválnak, ahol a korábbi évekhez hasonlóan megkezdtük a Naptár 2017 kiadványunk árusítását

Már az előző évek során is kitűnő volt a rendezvény látogatottsága, az idén pedig minden várakozást felülmúlt. Ebbe az időjárás alaposan belesegített: kellemes, tavaszias időben, jó hangulatban zajlott le szombaton a disznótoros buli. A szervezők becslése szerint a nap legmelegebb időszakában, 13 órakor voltak a legtöbben a fesztiválon, de nemcsak azért, mert a levegő hőmérséklete jócskán pluszban volt, hanem azért is, mert valahogy épp abban az időszakban kezdték osztani a 10 ezer adag sült hurkát és kolbászt, ingyen. Borsos Csaba főszervező elmondta, hogy az idén 82 csapat nevezett be Vajdaságból és Magyarországról. Hozzáfűzte, a fesztivál keretében kirakodóvásárt is szerveztek, most is, akárcsak az előző években, a rendezvény évről évre mind nagyobb, egyre több a kiállító. Megtudtuk, a szétosztásra került nyereményeknek az összértéke meghaladta az egymillió dinárt.

Az 1800 euró értékű főnyeremény egy műtrágyaszóró volt az oromhegyesi Agrotech jóvoltából, amelyet a Zentai Juniorok Csapata nyerte el a legjobb csapat összesítésben. A martonosi Telek paprika csapata készítette a legjobb kolbászt, amiért 1500 eurós értékű altalajlazítót kapott ajándékba a moholi Berkótól. Hurkakészítésben pedig Votkás Pityu és csapata Zentáról vitte el az első helyet, jutalmul 500 kilogramm Sano keveréktápot kapott, és 800 kilogramm malacoknak való startert a Gebitől, továbbá a topolyai Capriolótól egy kerékpárt.

Tízezer adag sült hurkát és kolbászt osztottak szét a látogatók között

Tízezer adag sült hurkát és kolbászt osztottak szét a látogatók között

Aki nem versenyezni jött, megtekinthette a kirakodóvásárt, azaz vásárolhatott élelmiszert, ajándéktárgyakat, melyeknek most nagy keletjük van, hiszen közelegnek az ünnepek. Azok, akik mélyebben a zsebükbe akartak vagy akarnak a közeljövőben nyúlni – mezőgépet választhattak maguknak. Szlivka Gábor, az oromi Shadowagro képviselője többek között elmondta, tekintettel a Prosperitati Alapítvány legújabb pályázatára, ötven lóerőnél kisebb traktorokat is kínálnak a termelőknek, így például a Tafe indiai cég 42 lóerős traktorát, amely 10 990 euróba kerül, míg a gyümölcsészetben használható Solis 26 lóerős kistraktor ára 9150 euró áfával együtt.

Már-már hagyományossá válik, hogy András-nap előtt, az adorjáni rendezvényen bocsássuk áruba a következő évi könyvnaptárunkat. A tetszetős, gazdag tartalmú Naptár 2017-et sokan érdeklődéssel vették kézbe, vagy vásárolták meg, a hét folyamán pedig megérkezik a bódékba és a lapárusokhoz is. A jövő évre szóló kiadványunk a korábbi évekhez viszonyítva nem változott, az idén is 300 dinár, viszont meglepetést is rejteget: Naptár-olvasóinkat zsebnaptárral ajándékozzuk meg.

A Magyar Szó és kiadványai – közöttük a frissen megjelent Naptár 2017 – rendszeresen megvásárolhatók a fesztiválon

A Magyar Szó és kiadványai – közöttük a frissen megjelent Naptár 2017 – rendszeresen megvásárolhatók a fesztiválon