2024. március 28., csütörtök

Épülhet tovább a szennyvízcsatorna

Törökkanizsán tartományi támogatással folytatódik a szennyvízcsatorna építése. A közelmúltban Radovan Uverić polgármester szerződést írt alá a Tartományi Nagyberuházási Igazgatósággal a hálózat kiépítésének folytatásáról.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

A megállapodás értéke 36,6 millió dinár, az összeg legnagyobb részét, azaz 30,5 millió dinárt a nagyberuházási alap biztosítja. A községi költségvetésből a csatornázás részfinanszírozására 6,1 millió dinárt folyósítanak. Ez azt jelenti, hogy megteremtődött az anyagi alap a negyedik szakasz folytatására.

A törökkanizsai polgárok régi álma válik valóra a csatornahálózat kiépítésével. A csatorna és a tisztító megépítése és felszerelése évtizedek óta napirenden szerepelt a községben. Alig több, mint fél éve az előző önkormányzati vezetőség még arról beszélt, hogy nem lesz mód a szennyvízhálózat folytatására. Az új községi vezetőség azonban bebizonyította, hogy összefogással elő lehet teremteni a hiányzó eszközöket. Olyan utcákat is csatornáznak, amelyek az eredeti beruházási tervből kimaradtak. Ilyenek például a Zöld út, a Spasoje Stejić, a Nikola Tesla utca részei és a Mišić vajda utca.

A község további tervei között szerepel a szennyvízelvezetés megoldása a Karađorđe utcában (a körforgalomtól az Ivo Lola Ribar utcáig) és a Moša Pijade téren is, annak ellenére, hogy helyszűke miatt a kerékpárút egy részét fel kell szedni, amely egyébként még most sem rendelkezik használati engedéllyel. A közbeszerzési eljárás lebonyolítása után, a jövő év elején várható a csatornázási munkálatok folytatása.