2024. március 29., péntek

Februárig elkészül a járeki emlékmű

A temerini képviselő-testület októberi ülésén Grisza Mária feltette a kérdést, hogy milyen fázisban van a német áldozatok emlékére tervezett járeki emlékmű, és mikorra készül majd el. A képviselői kérdésre Dejan Bradaš, a képviselő-testületnek a Duna-menti svábok emlékműve felállítására hozott határozata végrehajtására alakított bizottság elnöke a legutóbbi községi képviselő-testületi ülésen válaszolt. Ebből kiderül, hogy a beruházó (a Német Duna-menti Svábok Egyesülete) képviselőjének közlése szerint az emlékmű építését a mitrovicai Granit d.o.o. vállalat végzi. November második felében helyezik le az emlékmű alapját, a kereszt és a márványlapok elkészítése és elhelyezése pedig a külföldi megrendelésből történő márvány megérkezésének idejétől függ, ami a beruházó megítélése szerint decemberre várható. Magának a keresztnek a felállítása az időjárástól függ, de remélhetőleg a jövő év februárjáig megtörténik. Egyébként az emlékmű felállítására megvan minden szükséges engedély.

***

Akvarellkiállítás és színházi előadás

Branislav Stojančev Paša törökbecsei festő akvarellképeiből nyílik kiállítás ma, november 25-én este a helyi művelődési központ képtárában. A kiállítás megnyitójára 7 órai kezdettel kerül sor. A szervezők minden képzőművészet-barátot, érdeklődőt szeretettel várnak.

***

Vasárnap, november 27-én este 7 órai kezdettel a Szirmai Károly MME színjátszói Nagy Sándor rendezésében bemutatják Csorba Béla: A szabadság betegei című népi játékát, melynek témája az ’56-os forradalom és szabadságharc – temerini vonatkozásban. Jegyek elővételben 200 dináros áron válthatók este 6 órától az egyesület klubhelyiségében. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

***

Az Újvidéki Színház társulata december 10-én, szombaton a temerini színházteremben ismét színre viszi a Csárdáskirálynő című operettet. Az este 7 órakor kezdődő előadásra a rádió szerkesztőségében váltható belépőjegy 350 dináros áron.