2024. március 28., csütörtök
HOGYAN LÁT BENNÜNKET A LEENDŐ MUNKAADÓNK?

Az asztal túlsó oldaláról

Ha munkahelyet kell váltanunk, vagy először szeretnénk munkába állni, mindenképpen át kell esnünk egy állásinterjún. Emiatt sokan felidegesedik. Az interneten böngészők rengeteg olyan honlapot találnak, amelyek rendszerezik azokat a kérdéseket, amelyekre a munkát kereső az állásinterjún számíthat.

MONDJON VALAMIT MAGÁRÓL!

Szilágyi Ferenc, a Total Serbia/Total Adria Kft. pénzügyi, adminisztratív menedzsere a Szerbiai Kolping Társaság a fiatalok munkavállalását segítő újvidéki képzésén felkért előadóként nem arról beszélt, hogy mi mit és hogyan élünk meg ennek során, hanem a fordított helyzetet vázolta fel: azt, hogyan lát bennünket a leendő munkaadónk.

– Amikor a munkaadó állásinterjút készít, maga előtt tartja a te szakmai önéletrajzodat, alapvető kérdéseket tesz fel. Először is arra kér, mondj valamit magadról. Nagyon jó, ha azonnal tudsz önmagadról beszélni, ha be tudsz mutatkozni, nem pedig felolvasod a szakmai önéletrajzodat. Ha vázolni tudod a pillanatnyi helyzetet, amelyben vagy, és elmondod, mi az, amit dolgozni szeretnél (ha éppen nem az a szakmád).

Szilágyi Ferenc: Nehéz sokoldalú személyt találni

Szilágyi Ferenc: Nehéz sokoldalú személyt találni

Amikor elhangzik a munkaadó első fontos kérdése: Hogyan látja magát a mi vállalatunkban?, úgy kell magad bemutatni, mint aki be tud illeszkedni a cégbe, és szükség szerint betöltheti akár a menedzseri munkahelyet, még akkor is, ha ez a pozíció pillanatnyilag nem szabad. Helyénvaló, hogy legyen affinitásod a vezetés iránt, ha erre alkalom kínálkozik. Ezért leendő munkaadódnak beszélj arról, hogy milyen területen, milyen irányban számítasz fejlődni és tanulni.

MENNYIT INVESZTÁLNÁL ÖNMAGADBA?

A következő kérdés vagy terület a különképzésre, edukációra vonatkozhat, különféle szemináriumokra, tréningekre. Minden évben ilyen képzésre kellene menned, a cég szervezésében vagy magánszervezésben. Minden pozíción ugyanis új ismeretekre, készségekre van szükség, sőt új tréningekre. Mindezt bizonyára nem sikerült feltüntetned a CV-ben sem. A további képzések jelzik azt, hogy valaki mennyit hajlandó invesztálni önmaga fejlődésébe, mennyire hajlandó a saját költségén tanulni. Ha a vállalat beléd fektet, akkor elvárja, hogy az meg is térüljön. Ezért a tréningeken nem passzívan kell ülni, hallgatni az előadásokat, hanem az új tudást és a képességeket később a munka során alkalmazni.

HOGYAN OLDANÁD MEG A PROBLÉMÁT?

Jó, ha beszélsz a szabadidő-tevékenységedről, mert a hobbid alapján a munkaadód egyes jellemvonásaidra és a munkához való viszonyulásodra következtethet.

Fontos, hogy tisztában légy a képességeiddel és a korlátaiddal. Mit vagy hajlandó dolgozni, és mire semmi szín alatt nem vagy képes? Jobb, azt mondani: Nem tudom, de hajlandó vagyok megtanulni, mint csupán azt, hogy: Nem tudom.

A menedzser szótári alapjelentése: igazgató, vezető. A gazdasági szervezet szakmai egységeinek vezetőit napjainkban általában menedzsernek nevezik (HR-menedzser, értékesítési menedzser stb.). Napjainkban túl sok munkakört betöltőt neveznek valamilyen menedzsernek. Gyakran ezek a munkakörök tartalma nem illeszkedik a fogalomban meghatározott elemekkel. A menedzser az a személy/vezető, akinek elgondolásai és cselekvése befolyásolja a vállalkozás szervezet/intézmény tevékenységét, fejlődését, üzletpolitikáját. A menedzser olyan személy, akinek megadott időn belül el kell érnie a célként meghatározott eredményeket a rendelkezésre álló erőforrások személyi, műszaki, pénzügyi hatékony felhasználásával.

Sokszor a munkaadó arra kíváncsi, hogyan oldasz meg egy-egy problémát, azaz, hogy van-e problémamegoldó képességed. El kell mondanod, hogyan oldanád meg a felvetett problémát. Ugyanennyire fontos, hogy ne add fel, legyél önmagad, legyen önbecsülésed.

Az interjú végén tegyél fel te is egy-két kérdést. Ennek alapján látszik, hogy érdekelt vagy, hajlandó vagy dolgozni.

A munkakörülményeket látni kell, és ha erre szükség mutatkozik, megfontolni a költözködést. Manapság teljesen természetes, hogy az emberek a munkájuk miatt átköltöznek egyik településről a másikra.

A munkaadók értékelik, ha különféle szakterületeken van tudásod, mert nehéz ma sokoldalú személyt találni.

A HR-menedzser (humánerőforrás-menedzser) gyakran ellenőrzi a társadalmi hálózatokon a jelöltek profilját, oldalait, hogy még valamit megtudjon a személyiségedről.

És ne feledd: az idegennyelv ismerete nagy előny!

Valamikor arra voltak a munkaadók kíváncsiak, hogy te mivel tudsz hozzájárulni a cég sikeréhez, manapság azonban gyakran felteszik ezt a kérdést is: Mit tud neked nyújtani a vállalat? Ha ugyanis te nem vagy elégedett, a cég nem váltja be a hozzá fűzött reményeidet, akkor a munkaadó sem lesz veled elégedett.

A fizetés mellett fontos motiváló eszköz az előrehaladás és a tanulás. Az állandó munkaviszonyban lévőket rendkívül nehéz motiválni, minden cégnek azonban erre is gondolnia kell.