2024. április 23., kedd

,,Gyöngyszem a színház világában”

Tegnap adták át a Čortanovci nemzetközi színházi fesztivál díjait
Mezei Kinga nevében az elismerést Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója vette át

Mezei Kinga nevében az elismerést Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója vette át

A harmadik Čortanovci nemzetközi színházi fesztivált (Novi Tvrđava teatar) idén július 10-tól 16-ig tartották meg. A festői szépségű környezetben épült Stanković villa szabadtéri színpadán hét előadást mutattak be. Ezen a legjobb színésznőnek, valamint előadásért járó díjat egyhangúan Mezei Kingának ítélték oda. A Piaf-marche/Piaf-menet a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és az Újvidéki Színház közös produkciójaként valósult meg Mezei Kinga előadásában és rendezésében.

– A fesztiválprogram keretében igazán kiváló előadásokat láthattunk, és egyáltalán nem volt könnyű dolgunk. Ki szeretném emelni, hogy komoly eszmecsere után hoztunk meg a végleges döntésünket. Ez alapján a fesztivál abszolút győztese Mezei Kinga, aki egy igazi gyöngyszem a színház világában – mondta Igor Burić, a zsűri elnöke.

A díjat, valamint Lazar Marković festőművész alkotását – amelyet a Cesla galéria ajándékozott – a színésznő nevében Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója vette át. A legjobb színésznek járó díjat Radoje Čupić, a legjobb rendezésért járó díjat pedig Dino Mustafić érdemelte ki. A szakmai zsűri a zágrábi Kerempuh Szatirikus Színház Borz a Kerempuhban szerzői mű alkotói csapatának különdíjat adott.