2024. március 29., péntek

Gyarapodott a könyvtárállomány

Tizenöt éve indult útjára a Kárpát-medencei magyarok zenéje sorozat, amely a tagok bevallása szerint a Kárpát-medence magyarságának és nemzetiségeinek kulturális találkozását tűzte ki célul.

Vörös Anna, a könyvtár megbízott igazgatónője (Puskás Károly felvétele)

Vörös Anna, a könyvtár megbízott igazgatónője (Puskás Károly felvétele)

Idén Magyarkanizsán a községnapi ünnepségsorozat első fellépőiként láthatták őket a helybeliek, aminek kézzelfogható hozadéka is lett, mert a céljaik között a jótékonykodás is szerepel. A november ötödikén Budapesten rendezett gálaműsoron a rendezvénysorozat koncertjeinek helyet adó városokat megajándékozták, amely ajándékból Magyarkanizsa is részesült.

A József Attila Könyvtár 93 cédélemezzel és hét könyvvel gazdagodott, amelynek mindegyike máris kölcsönözhető. Akár elektronikus úton is meg tudják nézni az érdeklődők a cédék listáját a www.jab.org.rs címen, a könyvtár hivatalos honlapján.

Vörös Anna, a könyvtár megbízott igazgatónője örömét fejezte ki nemcsak az adományok, hanem az együttműködés miatt is.

– A magyarkanizsai küldöttség a pesti Vigadóban egy felemelő zárókoncerten vehetett részt, amelynek végeztével átvehettük a 93 cédéből és hét könyvből álló csomagot, amit megkapott a könyvtárunk. Mivel már négy ízben vendégül láttuk a fellépőket, nem ez az első adomány, ami hozzánk érkezett. Összesen 403 cédé van a gyűjteményünkben, ami minden könyvtárlátogató rendelkezésére áll. Nemcsak népzenéről van szó, hanem könnyűzenei lemezekről is, valamint arról, hogy Magyarkanizsa jövőre is szerepel majd a Kárpát-medencei magyarok zenéje sorozat úti céljai között, annál is inkább, mert a koncertsorozat igazgatója elmondta, mindig nagyon szívesen jön városunkba, és most is régi ismerősként üdvözölt bennünket.

A virágzó kapcsolat további eredményeként elképzelhető, hogy a Vigadóban megismert fellépők közül a magyarkanizsaiak a városnap vagy más ünnepi rendezvény alkalmával viszontláthatják a népszerű művészeket.