2024. április 25., csütörtök

Verseny helyezettek nélkül

A bácsfeketehegyi művelődési egyesület és az asztaliteniszklub kezdeményezése

Szombaton délelőtt gyerekekkel és fiatalokkal telt meg a bácsfeketehegyi (feketicsi) Kultúrotthon. A Feketics Művelődési Egyesület és a Bácsfeketehegyi Asztaliteniszklub szervezésében asztalitenisz bajnokságra került sor. Kerekes Zoltán, a művelődési egyesület koordinátora arról számolt be lapunknak, hogy a versenynek igazából nem is volt tétje.

– Egész napos asztalitenisz-bajnokságot tartottunk szombaton. Az volt a célunk, hogy népszerűsítsük ezt a sportot. Szeretnénk rávenni a fiatalokat arra, hogy minél többet sportoljanak. Érdekes kombináció volt, hogy a művelődési egyesület és az asztaliteniszklub közösen szervezte ezt az eseményt, de valahol kapcsolódik a két szervezet, és mindkettő tömegesen foglalkozik gyerekekkel és fiatalokkal, valamint a közösséget szolgálja. A versennyel a gyerekeket és a fiatalokat is megcéloztuk, három órától a gyerekek játszottak, három kategóriában: fiatalabb és idősebb lány, valamint egy fiú csoportban. Mellettük a profibb felnőttek, pl. a gyerekek edzői is összemérték tudásukat. Este hat órától játszottak a fiatalok és fiatal lelkű felnőttek. A bajnokságon kb. 15–18 gyerek vett részt, és ugyanennyi felnőtt – számolt be Kerekes, és azt is megtudtuk tőle, hogy a szervezők üdítőkkel és szendvicsekkel kedveskedtek a résztvevőknek. A verseny érdekessége az volt, nem az eredményről szólt.

– Nem hirdettünk első, második és harmadik helyet, hanem mindenki kapott egy tábla csokoládét, hogy egyaránt győztesnek érezhesse magát. Ez volt az első ilyen rendezvényünk, de nagyon szeretnénk, ha folytatódna. Azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek minél jobban kedvet kapjanak ehhez a szép sporthoz – mondta el a koordinátor.

A bácsfeketehegyi művelődési egyesületnek számos rendezvénye lesz még az idén. Kerekestől megtudtuk, hogy már szerdán folytatódik az események sora, szerdán 18 órától a könyvtárban Nagy Tibor történész IV. Béláról tart előadást, csütörtökön 16 órakor a színházteremben pedig az óvodások számára tartanak őszünnepélyt.