2024. április 25., csütörtök
BÁCSKOSSUTHFALVA

Wellnessmedence épül

A helyi közösség munkálatairól

Október közepén Bácskossuthfalván megkezdődtek a wellnessmedence kiépítésének munkálatai a Rekreációs Központban. A tervek szerint a jövő nyáron már használni tudják a fürdőzők a jelenlegi közepes méretű medence szomszédságában a 90 négyzetméteres wellnessmedencét.

A Rekiben a 2013-ban történt visszavásárlását követően szinte folyamatos a felújítás. Először az épületet hozták rendbe, majd tekepályát létesítettek, 2013–2014-ben sikerült a gyerekmedencét és a teraszt felújítani, illetve megindultak a közepes medence munkálatai. A 16×25 méteres medencét az idén nyáron már használták a helyiek, és az idelátogatók, és hosszú évek után úszóiskolát is szerveztek a gyerekek számára.

Jelenleg több más beruházás is folyamatban van a településen. Az útpadkák és a vízelvezető árkok tisztítását végzik a munkagépek, a karbantartási munkák folyamatosak. Az egykori szegénynegyed tereprendezése a végéhez közeledik, a területet szilfákkal tervezik beültetni, ily módon egy újabb zöld területtel gazdagodik a falu.

A Helyi Közösség és az Id. Kovács Gyula Általános Iskola közös projektumaként megújul az iskolaépület melletti ház, amely a cserkészegyesületnek, a fúvószenekarnak, a sakkozóknak ad otthont, és itt található az informatikai terem is. A munkálatokhoz szükséges anyagot az iskola nyerte pályázat útján, a Helyi Közösség biztosítja a hozzá munkát. Útépítés is zajlik a falu szélén, a Szőlősor végétől az egykori vasút nyomvonaláig a szőlőskertekben épül betonút 400 méter hosszúságban, 3 méter szélességben. A beruházás értéke 5 millió dinár, ami a topolyai önkormányzat költségvetéséből valósul meg.