2024. április 20., szombat

Ön dönt

A szerbiai kormány radikális változtatásokat tervez bevezetni a közlekedésbiztonsági törvényben. A büntetések összege megnő, egyeseké igencsak meredeken, és olyan újdonságokat is meg akarnak honosítani, mint a gépjármű elkobzása a részeg sofőröktől. A törvény kapcsán igen megoszlik az emberek véleménye, hiszen egyrészről indokolható azzal, hogy a közlekedésben résztvevők biztonságát szolgálja, másrészről sok esetben megfizethetetlen lesz a büntetés, mert figyelmen kívül hagyja az átlagember anyagi lehetőségeit.

(Ótos András illusztrációja)

(Ótos András illusztrációja)

Szerbiában az idén augusztusig 20 ezer közlekedési baleset történt, amiből 332 halálos kimenetelű. A statisztikák szerint a balesetek túlnyomó többségéért az emberi tényező hibáztatható, magyarán az ember okozta. Aki maga is gépjárművezető, annak nem kell különösebben ecsetelni, hogy milyenek ma a vezetési szokások. Saját tapasztalatom szerint a legnagyobb gondot az emberi türelmetlenség okozza. Világunk felgyorsult, mindent azonnal akarunk és ez a közlekedésen is meglátszik: sokan megfeledkeznek az irányjelző használatáról, az elsőbbség megadásáról és a sebesség-korlátozásokról. Nemegyszer kihajtottak elém mellékútról anélkül, hogy szétnéztek volna, és ez csak néhány példa. Az emberek szétszórtak és felelőtlenek a közlekedésben, megfeledkeznek róla, hogy ez egy csapatjáték. Emellett ott van az alkohol, ami kétségtelenül egy nagyon veszélyes tényező. Egy pohár sör vagy bor elfogyasztása után még vállalható a vezetés, viszont az emberre nem a mértékletesség jellemző. A képességeink túlbecsülése józanon is nagyon sok gondot okozhat a forgalomban, viszont ittasan, a józan ítélőképesség hiányában ez egyenesen katasztrofális lehet. Őszintén bevallom, előfordult már velem, hogy ittasan hajtottam haza. Másodikban poroszkálva haladtam, és kihasználtam a falu nagy előnyét, hogy a központot elkerülve, a mellékutcákon rendőrmentesen lehet hazajutni. Nem vagyok erre büszke, és utólag visszagondolva nagyon nem volt jó ötlet, még ha a józan ítélőképesség hiányában annak is tűnt. Viszont sokan alkoholos hatás alatt is úgy érzik, hogy ők teljes mértékben urai cselekedeteinek, és nem másodikban vánszorognak, hanem eszetlenül száguldoznak. Sok halálos kimenetelű balesetnek pontosan ez az oka. Ha csak ezeket a tényezőket vesszük figyelembe, akkor indokolt a kormány drákói szigora. Az emberek képtelenek maguktól józan döntéseket hozni, ezért súlyos büntetésekkel kell őket elriasztani a szabálytalankodástól. Ha valaki szabályosan közlekedik és betart minden előírást, akkor nincs oka rá, hogy a megnövekedett büntetések miatt aggódjon. Az emberek egy része mégis háborog, vagyis tisztában vannak vele, hogy úgysem fognak teljesen szabályosan közlekedni.

Ha ittasan vezet, elveszik az autóját. Egyetért ezzel a büntetéssel?

Igen, mert emberéletekről van szó: 139 (42,8%)

Nem, mert ha nem okozott balesetet, elég az eddig alkalmazott büntetés: 158 (48,6%)

Nem tudom: 28 (8,6%)

ermészetesen, azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy mit jelent egy ezereurós büntetés, vagy a gépjármű elkobzása egy átlagos szerbiai polgárnak. Lehet, hogy csak egyetlen alkalommal hibázott, mégis rámegy a kocsija. Kormányunk szívesen hivatkozik az európai uniós árakra, amikor a polgároktól beszedett pénzről van szó. Például óriási probléma, hogy Szerbiában a legolcsóbb az áram egész Európában. Viszont sohasem esik szó az unióról, ha a minimálbért említik. Ez lehet a helyzet a mostani törvénymódosítással is: európai összegű büntetéseket szabtak ki, holott a mi lehetőségeink fényévnyire vannak az uniósokétól.

Az új közlekedésbiztonsági törvény kapcsán zárójelben talán azt is meg lehet jegyezni, hogy az óriási büntetések kitűnő lehetőséget adnak a korrupcióra. Természetesen, tudjuk, hogy Szerbiában nem létezik olyasmi, hogy rendőri korrupció, de azért mégis elgondolkodtató. „Ezer euró ha kiírom, száz ha nem.” „Mennyit érne meg neked, hogy ne vegyék el a kocsid?” Ilyen és ehhez hasonló kijelentések biztosan nem fognak elhangozni a rendőreink szájából, de azért a rendőrség belső ellenőrzésére sem ártana odafigyelni.

Az új közlekedésbiztonsági törvény kapcsán az volt a kérdésünk, hogy: Ha részegen vezet, elveszik az autóját. Egyetért ezzel a büntetéssel? A többség nem ért egyet, mert véleményük szerint elég a pénzbüntetés is. Azonban csak kicsivel marad el azoknak a száma, akik szerint a büntetés jogos, mert emberéletekről van szó. Ez is jól mutatja, hogy mennyire megosztja az embereket ez a kérdés. Személyes meglátásom szerint a prevencióra és edukációra kellene nagyobb hangsúlyt fektetni. Nem akkor kell keménykedni, amikor a baj már megtörtént, hanem meg kellene előzni.