2024. május 5., vasárnap
LABDARÚGÁS

Egy halk szavú magyarkanizsai gólgyáros

Október 22-én zárult az őszi idény a II. női liga északi csoportjában. Az őszi bajnoki címet – akárcsak tavaly – a Metalmania együttese szerezte meg, a hatéves múltra visszatekintő magyarkanizsai csapat százszázalékos teljesítménnyel, hat győzelemmel zárta a bajnokság első felét. Az utolsó őszi bajnoki, a Sremice elleni idegenbeli mérkőzés után beszélgettünk a kék-fehérek egyik legjobbjával, a csapatkapitányi karszalagot viselő Balázs Bettinával, aki az elmúlt másfél szezonban 32 gólt jegyzett a bajnokságban.

A papírformának megfelelően az idén is megszereztétek a bajnoki címet a II. liga északi csoportjában. Hogyan vélekedsz a pontvadászat első részéről?

– Az, hogy az elmúlt idényben az utolsó fordulóban veszítettük el az esélyt az 1. ligába jutásra, eléggé megviselte a csapatot. Hittünk benne, és nagyon szerettünk volna egy szinttel feljebb lépni, de ilyen a sport, és szerencsére gyorsan tovább tudtunk lépni. Nyáron komoly felkészülést végeztünk, a kemény munkának pedig meg is lett az eredménye, hiszen hat forduló után veretlenül vezetjük a tabellát. Összességében elégedett vagyok az őszi eredményünkkel, mindenki próbálta a maximumot nyújtani a meccseken és az edzéseken is.

Az őszi szezonban gyakorlatilag te szerezted a Metalmania góljainak felét, 37-ből 15-öt, a kupamérkőzéseket is beleszámítva 16-szor voltál eredményes. Melyik találat volt számodra a legemlékezetesebb?

– Góljaim közül mindre büszke vagyok, mert ezekkel hozzájárulok a csapat sikeréhez, ami számomra mindennél többet ér. A legemlékezetesebb találatot a nyitófordulóban, Zsablyán szereztem, egy nagyon nehéz mérkőzésen. Az a 76. percben rúgott gól nagyon kellett a jó kezdéshez.

A 2013/2014-s idényben 18 gólt szereztél, azt követően 12-t, a tavalyi pontvadászatban pedig 17 góllal gólkirály lettél. A mostani szezon végén hány góllal lennél elégedett?

– Jó lenne persze minél többször betalálni, és megduplázni a mostani góljaim számát, de természetesen számomra is a csapat sikere a legfontosabb.

A hibátlan ősz után mit vársz a folytatástól? Gondolom, a bajnoki címen kívül minden más óriási csalódás lenne a számotokra.

– Úgy érzem, a hatpontos előnyünk birtokában nem kell aggódnunk a tavaszi folytatás miatt, de a jó eredmények ellenére nem szabad elkényelmesednünk, mindenképpen tovább kell fejlődnünk, és erősítenünk is kell.

A Metalmania egy amolyan Tisza menti válogatottnak is tekinthető, hiszen 13 környékbeli településről vannak játékosok az együttesben. Milyen a hangulat a csapaton belül, mit tartasz a klub legnagyobb erősségének?

– Szerencsésnek mondhatom magamat, hogy már a kezdetektől a klub tagja lehetek, mert így tudom csak igazán értékelni azt a rengeteg energiát, időt és pénzt, amit ebbe az egészbe belefektettek az edzők, a játékosok és azok, akik támogatnak minket, szurkolnak nekünk. A lányok közül senki sem „lustálkodik”, a foci mellett többen is egyetemre járunk, a többiek pedig dolgoznak. A csapat erősségét a játék iránti szeretetben és szenvedélyben látom, ami többször továbbsegített már bennünket a nehéz pillanatokban. A lányokkal már nemcsak csapattársak, de barátok is vagyunk, ami nagyon fontos, hiszen így még nagyobb az összetartás közöttünk. Bízom benne, hogy még sokáig együtt marad ez a társaság, mert nagyon jó közösséget alkotunk.

Követed-e a nemzetközi porond eseményeit, van-e kedvenc játékosod, csapatod?

– Hogy őszinte legyek, nem követem szenvedélyesen a nemzetközi porond eseményeit, örök szerelmem a Metalmania, ahonnan elindult a nagypályás pályafutásom. Ennek a klubnak nagyon sok mindent köszönhetek, és szeretném, ha a magyarkanizsai csapattal számos sikert érhetnék el a közeljövőben.