2024. április 27., szombat
KÉZILABDA

Barátaival támadt a szövetségi kapitányra

Ljubomir Obradović lemondott a montenegrói férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A hír így magában még nem számít szenzációsnak, hiszen szövetségi kapitányok, edzők jönnek-mennek, egyiküket kirúgják, másik önként mond fel a rossz eredmények miatt, harmadiknak pedig lejár a szerződése, és nem hosszabbítják meg. Obradović azonban olyan dolog miatt mondott fel, ami csak nagyon ritkán fordul elő, s talán nyugodtan lehetne azt is mondani: példa nélküli.

A horvátországi Európa-bajnokság selejtezőjére készülő montenegrói válogatott edzésén megjelent Stevan Vujović, az a kézilabdázó, akit a kapitány nem jelölt a keretbe, így a felkészülésre sem hívott meg. Vujović nem egyedül érkezett a sportcsarnokba, hanem néhány barátjával. A korábbi válogatott és a haverjai az iránt érdeklődtek, hogy Vujović és még néhány játékos miért nem került be a válogatott keretbe. Nem sok hiányzott, hogy a verbális összetűzés fizikai leszámolássá fajuljon, de ezt szerencsére a rendőrség és a férfiválogatott igazgatója, Petar Kapisoda megakadályozták.

Az eset után Ljubomir Obradović azonnal lemondott, a Montenegrói Kézilabda-szövetség pedig közleményt adott ki, amelyben a legerélyesebben elítéli a történteket, s az esetet jelenteni fogja az illetékes szerveknek.

A Montenegrói Kézilabda-szövetség megdöbbent Stevan Vujović, Vukan Lipovina és egy ismeretlen harmadik személy vandál viselkedésén, akik megszakították a válogatott edzését. Minden, ami a tréningen történt, az állami szervekre tartozik, s majd ők foglalkoznak részletesen a történtekkel. Szomorúan megállapítjuk és elfogadjuk, hogy az incidens után Ljubomir Obradović lemondott a szövetségi kapitányi posztról, mivel mi is megdöbbentünk a korábbi válogatott játékos viselkedésén, akihez a korábbi ifjúsági válogatott Vukan Lipovina is csatlakozott. Nem fogjuk azt megengedni, hogy a játékosok váltsák le a szövetségi kapitányokat, s az edzők kinevezése vagy leváltása nem az utcán történik majd. Köszönetet szeretnénk mondani Milorad Davidovićnak és Petar Kapisodának, akik a svédek és az oroszok elleni Eb-selejtezőkön irányítják majd a válogatottat” – olvasható a montenegrói szövetség közleményében.