2024. április 29., hétfő
MAGYARKANIZSA KÖZSÉG NAPJA

Megemlékezés a Csákó-halmon

A magyarkanizsai községnapi rendezvénysorozat keretében szerdán az oromhegyesi Csákó-halmon lévő emlékműre egy újabb emléktábla – immár a tizenötödik – került fel, amely ezt a feliratot tartalmazza: X. század – A honfoglaló magyarok érkezése.

Fejsztámer Róbert polgármester megtekinti az újonnan elhelyezett emléktáblát (Puskás Károly felvétele)

Fejsztámer Róbert polgármester megtekinti az újonnan elhelyezett emléktáblát (Puskás Károly felvétele)

Az ünnepi megemlékezésen a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület népdalkórusa és citerazenekara alkalmi kultúrműsorral lépett föl. A község vezetőit, elöljáróit, valamint az egybegyűlt ünneplőket Zoran Teslić sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott községi tanácstag köszöntötte, majd alkalmi beszédében a hely szellemiségformáló fontosságáról szólt:

– A Csákó-halom többféle megközelítésben is kitüntetett helye Magyarkanizsa községnek. Olyan magaslat ez, ahonnan szűkebb pátriánk e szeglete jól körbejárható tekintetünkkel. Ezenfelül azért is különleges, mert megtestesíti az itt élők, dolgozók szellemi igényét és a szülőföldhöz való ragaszkodásukat. Több, mint puszta földrajzi fogalom. Ez a hely emlékeztet bennünket a közös sorsvállalásra, az elődeink munkájára és a térséghez kötődő gazdag múltra.

Az ünnepség az oromhegyesi Faluházban folytatódott, ahol a vendégeket harapnivalóval, üdítővel, erős feketével és lelket melengető teával várták a szervezők.