2024. március 29., péntek

Díjátadás a rajzpályázat legjobbjainak

Tegnap került sor a Magyarkanizsai Egészségházban annak a rajzpályázatnak az eredményhirdetésére és díjkiosztására, amelyet az egészséges életmód témakörben hirdettek meg közel egy hónapja. Az egészségház szervezésében a pályázatra olyan rajzokat vártak az óvodásoktól és általános iskolásoktól, amelyek az egészséges táplálkozás jegyében készültek, hiszen október az egészséges táplálkozás hónapja is, 16-a pedig a táplálkozás világnapja. Ezekhez kapcsolódóan az egészségház vezetősége idén első alkalommal meg is jutalmazta a legjobban sikerült alkotások készítőit.

Az eredményhirdetésen és díjkiosztón (Puskás Károly felvétele)

Az eredményhirdetésen és díjkiosztón (Puskás Károly felvétele)

A zsűri tagjai: Biszák Lilla biológiatanár, Rácz Nagy Tünde óvónő, dr. Vörös Szekula Ildikó gyermekorvos és Börcsök Csilla egészségügyi nővér mintegy háromszáz rajzból kellett, hogy kiválasszák a három kategória legjobbjait. Az óvodások korosztályában (öttől hétéves korig) első helyezett lett a magyarkanizsai Molnár Kitti. Elismerésben részesült a szintén magyarkanizsai Cseszkó Dávid és Leopold Kata, valamint a horgosi Slehonya Alex.

Az 1–4. osztályosok kategóriájában első a magyarkanizsai Vanja Vidović. Elismerésben részesült a magyarkanizsai Sőreg Flóra és Gárgyán Tímea, továbbá a kispiaci Vörös Vivien.

A felsősök közül (5–8. osztályig) a legszebb rajzért a horgosi Szabó Kingát jutalmazták. A kispiaci Nagy Evelin és a horgosi Bende Emese, valamint a horgosi Dukai Kincső kaptak ajándékot.

Külön kategóriában is osztottak jutalmat, melyet az oromi Gulyás Annamária kapott, ő a speciális tagozat tanulója.

A díjakat – a táblagépeket és a rajzfelszerelést – Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője, Kravić Miloš, a képviselő-testület elnöke, Csikós László, a magyarkanizsai községi tanács szociális védelemmel és egészségvédelemmel megbízott tagja és Pajor Margit, az egészségház igazgatóhelyettese adták át.