2024. március 28., csütörtök
BIRKÓZÁS

Még egy kiváló emlékverseny

A Vukov család különdíját Berkec Dejan érdemelte ki, a juniorok között Vámos Mátyás és Surányi Martin volt a legjobb
Tus, vagy nem tus?! (fotók: Gergely Árpád)

Tus, vagy nem tus?! (fotók: Gergely Árpád)

Talán már elcsépelt azzal kezdeni a Nikola Vukov-emlékversenyről szóló riportot, hogy kiválóan sikerült, de a szombaton lezajlott 26. ilyen esemény kapcsán is csak a jelzőket lehet finomítani, a lényeg ugyanaz: még egy nagyszerű korosztályos versenyt láthattak a zentaiak, amelyben

5 ország 22 klubja 187 versenyzőt indított, s az emléktornával egyidejűleg lebonyolították a II. szerbiai kupát az U11-es nemzedéknek, a pioníroknak is.

Az ilyen versenyeknek kiváló teret adó sportcsarnok egészen 17 óráig hangos volt, ekkor adták át ugyanis a díjakat, amelyek közül a legértékesebbet, a Vukov család ajándékát a helyi Berkec Dejan kapta. A többi serleget csak nagy tanakodás után ítélték oda, így például a legjobb zentai megválasztásánál a tavalyi győztes Surányi Martin idén is versenyben volt a trófeáért, mert az Orosházán tanuló és birkózásban kiválóan fejlődő fiú nálánál több évvel idősebb ellenfeleket győzött le, méghozzá vagy tussal, vagy technikai tussal. A döntőben klubtársával, Zörgő Ivánnal találkozott, aki a közelmúltban a Magyar Szó különdíját kapta a napilapunk nevét viselő versenyen, de a fiatalember az akkori formáját most nem tudta hozni, fáradtnak, fásultnak tűnt, s Martin ezt pillanatok alatt ki is használta. Nos, idén mégsem ő kapta a serleget, hanem Vámos Mátyás, aki hasonlóan jól birkózott, Zörgő László zentai vezetőedző – aki a liga első meccse előtt akarta letesztelni az ifiket – így nyilatkozott a látottak után:

Zörgő László Surányi Martinnal (jobbról) és Vámos Mátyással, a két legjobb ifivel

Zörgő László Surányi Martinnal (jobbról) és Vámos Mátyással, a két legjobb ifivel

Nem vagyok teljesében elégedett, mert például Polgár Ákos bizonyos okok miatt nem tudott fellépni, így nem láttam az egész gárdát, amelyre számítok a liga alatt is. A többiek nem birkóztak rosszul, különösen Vámos és Surányi teljesítménye tetszett.

Közben Molnár Miki bácsi, a fő szervező sem lehetett elégedetlen, hiszen a kisebbek is kiválóan helytálltak:

Mind a minőséggel, mind a mennyiséggel meg lehetünk elégedve, s a verseny is rendben zajlott le. Külön örömmel tölt el, hogy a Zenta megnyerte a kupasorozat második állomását is, hiszen klubunk 45 pontot gyűjtött össze a 28 pontos zombori Soko és a 26 pontos magyarkanizsai Potisje előtt. A végső sorrend is ez, tehát idén mi nyertünk a legkisebbek között, ami az utánpótlásról is sokat elárul.

Az említett serlegekből még a legjobb szerbiai és külföldi versenyzőnek is jutott egy-egy: előbbi kategóriában a magyarkanizsai Losonc Szabolcs, a külföldiek közül pedig a ceglédi Kovács Béla érdemelte ki.

Molnár Miklós fő szervező a torna legjobbjaival, balról a különdíjat kiérdemlő Berkec Dejan

Molnár Miklós fő szervező a torna legjobbjaival, balról a különdíjat kiérdemlő Berkec Dejan

2007–2008-ban születettek, 24 kg: 1. Zátrock Márk (ESMTK, Budapest), 2. Mitrović Mišo (Zenta), 3. Kovács Tihamér (Spartacus) és Salijević Alen (Spartacus). 26 kg: 1. Jász Bálint (ESMTK), 2. Rekecki Márk (Potisje), 3. Kunji Alen (Spartacus) és Lengyel Kevin (Potisje). 29 kg: 1. Tóth Mélykúti Dávid (Zenta), 2. Dedić Lazar (Soko), 3. Varga Roland (Zenta) és Perényi Barnabás (ESMTK). 31 kg: 1. Olasz Bende (ESMTK), 2. Lovas Botond (ESMTK), 3. Grba Stefan (Soko) és Milosavljević Nenad (Mladost, Pocerski Dobrić). 35 kg: 1. Stokić Dušan (Radnički, Belgrád), 2. Sejtić Munib (Bosna), 3. Csáki Márton (Zenta) és Kis Levente (ESMTK). 41 kg: 1. Budai András (ESMTK), 2. Lukić David (Zenta), 3. Pavlica Pavle (Crvena zvezda) és Oláh Gergely (Partizan, Mohol).

2003–2004-ben születettek, 36 kg: 1. Zónai Zsolt (Zenta), 2. Osmanović Renato (Sesvetski Kraljevec), 3. Vučković Luka (Partizan, Belgrád) és Raljić Miljan (Zmajevi, Petrovac na Mlavi). 42 kg: 1. Fekete Endre (Zenta), 2. Perović Miloš (Crvena zvezda), 3. Karapandža Nikola és Fratić Dejan (mindketten Soko). 70 kg: 1. Mosó Bálint (Potisje), 2. Vukelić Mihailo (Soko), 3. Pavlica Jovan (Crvena zvezda) és Kis Jovák Tamás (Zenta).

2002–2003-ban születettek, 36 kg: 1. Berec Dávid (Potisje), 2. Pócs Előd (Herkules), 3. Göblös István (Zenta) és Knežević Milan (Soko).

2001–2002-ben születettek, 48 kg: 1. Losonc Szabolcs (Potisje), 2. Szabó József (Zenta), 3. Živković Davor (Partizan, M.) és Lazar Stefan (Soko). 56 kg: 1. Ónodi Onor (Dunaharaszti), 2. Rajić Uroš (Zmajevi), 3. Đakov Vladimir (Partizan, M.) és Ágoston Dávid (Zenta). 60 kg: 1. Ilić Aleksa (Radnički, B.), 2. Vrábel Áron (Potisje), 3. Kukácsi Adem (Spartacus) és Milić Goran (Soko).

1996–1999-ben születettek, 59 kg: 1. Török Tamás (Cegléd), 2. Nagy Dániel (Zenta), 3. Pavluković Petar (Soko) és Orcsik Kálmán (Zenta). 66 kg: 1. Vámos Mátyás (Zenta), 2. Beljanski Bogdan (Soko), 3. Saulić Slobodan (Spartacus) és Olujić Aleksandar (Soko). 71 kg: 1. Kovács Béla (Cegléd), 2. Mohella Florián (Cegléd), 3. Hasanović Elmaz (Crvena zvezda) és Pintér Áron (Zenta). 75 kg: 1. Surányi Martin (Zenta), 2. Zörgő Iván (Zenta), 3. Kovačević Branko (Crvena zvezda), Jovanović Stefan (Proleter). 96 kg: 1. Ivetić Janko (Potisje), 2. Almási Bence (Zenta), 3. Živković Vladan (Partizan M.).

Lányok, 2003–2005-ben születettek, 56 kg: 1. Fábián Orsolya (Potisje), 2. Velez Petra (Zenta), 3. Todorović Šemsa (Crvena zvezda) és Jovanović Milica (Crvena zvezda).