2024. április 25., csütörtök

Holnap nyílik meg a LORIST

Több látnivaló, több kiállító – Montenegró a partnerország
A Vajdaság Erdői Közvállalat múlt évi standja

A Vajdaság Erdői Közvállalat múlt évi standja

Több mint háromszáz kiállító érkezik tizenkét országból az idei, holnap megnyíló LORIST gyűjtőnevű halászati, vadászati és sportfelszereléseket bemutató kiállításra és testvérrendezvényeire – hangzott el az eseményt beharangozó hétfői sajtókonferencián.

Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója elmondta, az idén sokkal gazdagabb programmal rukkolnak elő a szervezők, mint az előző években.

– Megváltozott a kiállítási struktúra, csaknem harminc százalékkal lesz több látnivaló, mint az előző években, arról nem is beszélve, hogy sokkal több lesz a kiállító is. Az érdekességek közül kiemelhető például a Fishing Show, amelynek keretében egy medencében horgászbemutatót tartanak, a különböző halászati technikákat demonstrálják. Persze az idén sem maradnak el a megszokott nyereményjátékok, emellett a kiállítók egy része akár 20 százalékos engedményt is kínál termékeire – magyarázta az igazgató.

Dragan Kankaraš, Montenegró szerbiai nagykövete elmondta, hogy az idei kiállításra 15 önkormányzat idegenforgalmi szervezete fog eljönni.

– Montenegrónak érdeke, hogy minél szélesebb körben ismertesse a turisztikai kínálatát, Szerbiában pedig eleve fontosnak tartja az állandó képviseletet, hiszen első számú idegenforgalmi partnerként tartja számon. Egyebek között ezért is Montenegró a LORIST partnerországa. A rendezvényen az érdeklődők megtekinthetik az őszi és a téli programkínálatunkat, valamint a következő nyaralási idényről is kaphatnak információkat – nyilatkozta a nagykövet.

Branislav Stankov, a Vajdaság Erdői Közvállalat vadászati és halászati részlege igazgatójának segédje elmondta, cégük már évek óta partneri viszonyt ápol a vásárral, régóta részt vesz a kiállításokon.

– Ebben az évben sokkal több tartalommal rukkolunk elő, mint mondjuk tavaly. A vadászat és a halászat terén is gazdag programmal várjuk a vendégeket, és újdonságot jelent, hogy vendéglátói tartalmaink keretében éttermet fogunk működtetni a látogatók számára, ahol ingyenesen meg is kóstolhatják a vadhúsból készült ételeket, ugyanakkor termékeket is vásárolhatnak tőlünk, hogy saját maguk készíthessék el a különböző fogásokat – fejtette ki Stankov.

Dejan Suvajdžić, a Vajdasági Lovasszövetség elnöke elmondta, hogy az idén is rengeteg új programmal várják az érdeklődőket.

– A lovaskiállítás mellett, több sportprogrammal is előrukkolunk. A lovaknak manapság nemcsak az állattenyésztésben, hanem a sportban is kimagasló helyük van, arról nem is beszélve, hogy a mezőgazdasági termelésben is meghatározó szerepet töltenek be. A rendezvény ideje alatt az érdeklődők rengeteg tanácsot is kaphatnak szakértőinktől a vadállatokkal kapcsolatos kérdéskörökben – nyilatkozta az elnök.

Dragica Obradović, a Generali Biztosító üzleti menedzsere elmondta, hogy cégük már öt éve partnere az Újvidéki Vásárnak, és az idei rendezvényen vendéglátói kiállítás terén fognak új szolgáltatásokat bemutatni.

– Mint ismeretes, a kockázatvállaló cégek már egy ideje utazásbiztosításokat is kínálnak a turistáknak, nyaralóknak. A Generali több ilyen lehetőséget is szavatol az érdekelteknek, sőt a rendezvényen bemutatjuk azt a telefonos applikációnkat is, amelyen keresztül bárki igényelhet utazásbiztosítást, valamint ezen a programfelületen tanácsok és információk tömkelege is a rendelkezésre áll – magyarázta a biztosító munkatársa.

Branislav Knežević, az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet igazgatója megjegyezte, a kiállításon az őszi és a téli szezon kínálatát fogják bemutatni az érdeklődőknek.

– A nyáron kiváló idényt zártunk, és ezt a tendenciát a elkövetkező időszakban is folytatni kívánjuk. A kiállításon bemutatjuk az előttünk álló városi rendezvényeket, fesztiválokat, minden idegenforgalmi tartalmat – nyilatkozta Knežević.