2024. március 29., péntek

Új műsorokkal kezdi meg az őszi évadot a VRTV

Új programráccsal indítja az őszt a Vajdasági Rádió és Televízió (VRTV) – jelentették be a médiaház munkatársai tegnap az újvidéki M Stúdióban.

Mint kiderült, a kisebbségek számára releváns adón, vagyis a VRTV kettes csatornáján továbbra is a megszokott tematikájú programokkal várják a nézőket mind a tíz nyelven. A sajtókonferencián elmondták, az év során még több kisebbségi műsornak adtak helyet a csatornán, magasabb lett a sugárzott önálló szerkesztőségi produkciók száma, valamint több független produkció is helyet kapott a programban. A televízió munkatársai kifejtették: a kisebbségi szerkesztőségek munkája „közszolgálati médiumunk kicsiben”.

Az év során még több kisebbségi műsort sugároz a Vajdasági Rádió és Televízió (Ótos András felvétele)

Az év során még több kisebbségi műsort sugároz a Vajdasági Rádió és Televízió (Ótos András felvétele)

Az egyes csatornán továbbra is sugározni fogják a televízió egyik legsikeresebb műsorát, az Állami munkahely (Državni posao) című sorozatot, és visszatérnek olyan informatív, beszélgetős műsorok mint a Helyes látószög (Pravi ugao), a Média és én (Pres i ja) vagy a kritikus hangnemű elemzőműsor, a Politbiro.

Továbbra is műsoron lesznek például a Szembesítés (Sučeljavanje) vagy a Dokumentum (Dokument).

Új külpolitikai műsor a Kül-föld (Ino-strana), amelyet Nemanja Starović vezet majd. Az új műsorok közül megemlíthető még az Univerzitet (Egyetem), amely az Újvidéki Egyetem mindennapjairól, aktualitásairól számol be.

A sajtókonferencián a rádióállomások programjait is érintették. Az első állomás közös reggeli műsort indít a fővárosi rádió második állomásával és a fővárosi rádió niši szerkesztőségével Három vízen (Na tri vode) címmel. A műsor mindennap reggel hattól nyolcig lesz hallható.

A második csatornán továbbra is magyarul folyik a műsorsugárzás, továbbra is a megszokott informatív, szórakoztató, vallási, környezetvédelmi, művelődési programmal.

A harmadik csatorna a többi vajdasági nemzeti közösség nyelvén sugároz műsort, hasonló programráccsal, mint eddig.

A médiaház internetes portálja továbbra is aktív lesz. Itt a hallgatók és nézők újranézhetik, újrahallgathatják, illetve ismét elolvashatják a napi információkat vagy a régebbi műsorok tartalmát. Az idén tízéves weboldal tartalmait mobiltelefonról is el lehet érni, a megszokott androidos applikációról, de lassan az IOS rendszert is támogatni fogja. A médiaház jelen van a nagyobb közösségi oldalakon is, ahol a munkatársak szinte állandó kapcsolatban állnak a nézőkkel és a hallgatókkal.