2024. április 18., csütörtök

Fidesz: Magyarország jövőjéről kell dönteni a népszavazáson

A kötelező betelepítési kvótáról szóló októberi 2-ai népszavazáson mindenkinek Magyarország és benne saját jövőjéről, családja és települése jövőjéről kell döntenie, nem a pártokról és a politikusokról, a jobb- és a baloldalról - hangsúlyozta a Fidesz az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

A nagyobbik kormánypárt ellenzéki pártok - az Együtt, a Modern Magyarország Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért - politikusainak vasárnapi nyilatkozataira reagált, amelyekben arra kérték a választókat, hogy maradjanak otthon, így jelezve, hogy a referendumon "Orbán Viktor ellen lehet szavazni".

A Fidesz közleményében azt írta, hogy Brüsszelben "egyre konkrétabb és veszélyesebb döntések születnek a bevándorlók betelepítéséről", és ha a brüsszeli kvótacsomag életbe lép, akkor a magyar településekre is ezrével telepítik be a migránsokat.

Az ellenzéki pártokat arra kérték, "most az egyszer tegyék félre a pártpolitikai csatározást", és válaszoljanak őszintén arra, hogy igent vagy nemet mondanak a kényszerbetelepítésre.