2024. március 29., péntek
INFORMATIKA-OKTATÁS

Mit posztolna Marie Curie az Instagramra?

A technológia felhasználhatósága az oktatásban – Blogja segítségével nyújt ötleteket a pedagógusoknak egy fiatal designer

– A Papírsárkány blog olyan megoldásokat kínál, amelyek segítik és eredményessé teszik a pedagógusok munkáját. Elsősorban azoknak szánom, akik színesebbé szeretnék tenni a tanórát, és olyan tartalommal szeretném megtölteni, ami felhasználható a matekórától kezdve a zeneóráig – írja szeptember 1-jén indult blogja ismertetőjében Oberajter Klára taneszköz-tervező szakon végzett designer, aki számos ötlete mellett egyebek mellett arra is vállalkozik, hogy minden héten bemutat egy közösségi médiát, és kivesézi, hogyan lehetne azt az oktatásban a legjobban hasznosítani. Így született már bejegyzés az Instagramról és a Twitteről is. De már készített biológiai kirakóst, informatív tábla készül a magyar művészekről, most tervez összeállítani egy szoftvert, amely a magyar történelmet, irodalmat és a művészettörténetet kapcsolja össze, kezeli egységes rendszerként, valamint You Tube-csatorna elindításában is gondolkodik, ahol a tanárok számára abban nyújtana segítséget, hogy a pedagógusok hogyan tudják használni a képszerkesztő programokat vagy éppen a PowerPointot. Mindezekhez a tartalmakhoz a tanítók, tanárok díjmentesen juthatnak hozzá, sőt Klára kéri is, hogy a pedagógusok bátran keressék őt, mondják el az igényeiket, közvetítsék felé a tananyagot, hiszen aktív együttműködéssel lehet valóban a tanárok számára megfelelő dolgokat létrehozni.

– Az ismerőseim körében több pedagógus is van, és többször is szóba került, hogy a tanórák színesítéséhez nehéz meglévő anyagokat találni, főleg magyar nyelven. Innen is jött a blogírás ötlete, ami egyébként régóta dédelgetett álmom volt. Remélem, hogy ez a felület hasznos lesz a pedagógusok számára – hallottuk Klárától.