2024. április 24., szerda

Nikolić: Not yet!

Újságírói kérdésre válaszolva Tomislav Nikolić államfő kijelentette, nem töpreng azon, hogy jelöli magát vagy sem a leendő elnökválasztásokon.

– Ki mondta Önöknek azt, hogy én egyáltalán gondolkodok ilyesmiről? Nem foglalkoztat a kérdés, sok idő van még a jelenlegi mandátum végéig is, még hét hónapon át fog tartani.

Ez azt jelenti, hogy csak egyelőre nem foglalkoztatja a kérdés, vagy azt, hogy egyáltalán nem érdeklik a leendő választások, kérdezett vissza az újságíró, amire Nikolić angol nyelven válaszolt: Not yet!

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mikor fog foglalkozni a választási jelöléssel, az államfő közölte: talán normálisnak számít, hogy akkor, amikor „valaki” leül vele beszélgetni arról, hogy eljött az ideje a választások kiírásának.

– Megvannak a megfelelő alkotmányos határidők, melyeken belül fel kell mérni a társadalmi állapotokat, figyelembe kell venni az elnök és a képviselőház elnökének a véleményét is és el kell dönteni, mikor jött el a választások kiírásának ideje, hogy megválasszák a következő államfőt a jelenlegi elnök mandátumának lejárta előtt. Ez a határidő jövőre jár le, nem értem miért sietnek ennyire ezzel a témával. Tudják maguk mennyi kötelezettség maradt még újévig? – fejtette ki álláspontját Nikolić.