2024. április 23., kedd

Épülhet a Fruška gora-i alagút!

Jövőre kezdik építeni az Újvidék–Ruma autótat

Az építészeti minisztérium és a vajdasági kormány együttes testületet alakít, amelynek feladata a tartomány területén tervezett és korábban megkezdett nagyberuházások további sorsának alakítása lesz. Erről állapodott meg tegnap Újvidéken Zorana Mihajlović ügyviteli mandátumát töltő építészeti miniszter és Igor Mirović tartományi kormányfő.

A miniszter asszony a tárgyalások után újságíróknak nyilatkozva elmondta, az utóbbi két évben nem volt zökkenőmentes az együttműködés a tartományi kormánnyal.

Számos projektumot késleltettek, de most mindegyikről külön-külön tárgyaltunk. Szóba került a Žeželj-híd helyén épülő hídnak és a Fruška gora-i közúti folyosó munkálatainak mihamarabbi folytatása, és a még hiányos dokumentáció beszerzése – részletezte Mihajlović asszony. Hozzátette, úgy tervezik, hogy már jövőre megkezdődik az Újvidék és Ruma közötti autót építése.

Igor Mirović hozzátette, cél a Vajdaságot érintő fontos beruházások ütemének megsürgetése, és a Vajdasági Rádió és Televízió új székházának felépítése – áll a tartományi kormány sajtószolgálatának közleményében.