2024. március 29., péntek

Számítanak a tudósokra

A Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia újvidéki részlegét kereste fel az illetékes tartományi titkár

Zoran Milošević felsőoktatási és tudományos-kutatásügyi kérdésekkel megbízott titkár első hivatalos látogatását tette pénteken a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia újvidéki részlegén.

– Számomra megtiszteltetés és feladat is ez a látogatás. Megtiszteltetés elsősorban amiatt, mert olyan tudósokkal vehetem körül magam, akik még nekünk, politikusoknak is szabadon megmondják az igazságot, bemutatják azt a valóságot, ami a tudományos alkotómunka keretein belül zajlik. Beszélgetőtársaim stratégiai elképzelései olyan témákat tárnak elém, amelyek majd ösztönzőleg hatnak rám, mint tartományi titkárra – hangsúlyozta Zoran Milošević.

Ez alkalommal a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia újvidéki részlegének elnöke, Stevan Pilipović akadémikus ismertette a tudományos és művészeti intézmény munkáját. Kiemelte, hogy a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia és a tartományi titkárság együttműködése mindkét intézmény közös feladata és kötelezettsége kell, hogy legyen. Azt is hangsúlyozta, hogy kiváló a viszonyuk a Szerb Maticával, az Újvidéki Egyetemmel, valamint Újvidék város önkormányzatával.