2024. április 25., csütörtök

Leváltották az igazgatókat

Állítólag politikai pontszerzés miatt kellett távoznia a két kamenicai intézetvezetőnek

A tartományi kormány leváltotta dr. Branislav Perint, a Vajdasági Tüdőgondozó Intézet igazgatóját és dr. Miloš Lučićot, az Onkológiai Intézet igazgatóját a legutóbbi vezetőségi ülésén – adta hírül a Dnevnik napilap.

A tüdőgondozó megbízott igazgatója a dolgozók soraiból kikerült dr. Ilija Andrijević lett, az Onkológiai Intézet megbízott vezetője pedig dr. Zoran Radovanović.

„Az elbocsátott igazgatók minden morális elv ellenére félrevezették a közvéleményt, hiszen azt hangoztatták (politikai kampánycélokból), hogy megkezdődött a betegek kezelése a Kamenica 2 kórházrészlegben, amikor még a létesítmény felszerelése sem volt teljes. Ezzel Vajdaság legpatinásabb egészségügyi intézményének hírnevében és tekintélyében tettek hatalmas kárt.”

Mint ismeretes, a szóban forgó kórházrészleget április 21-én adták át, akkor arról cikkeztek a lapok, hogy az első betegeket már egy hétre rá fogadhatják. Miloš Lučić, volt igazgató azt nyilatkozta akkor, hogy minden készen áll, már csak a megfelelő dokumentáció hiányzik a kezelések megkezdéséhez.

Az ülésen arról is szó eset, hogy a tartományi költségvetés átütemezéséig az eddig meg nem valósított projektumok közül a sürgős egészségügyi tervek finanszírozása lesz a prioritása a mostani kormánynak, a költségvetési év végéig. Elhangzott az is, hogy a tartományban a helyzet e téren meglehetősen rossz, mert a régió diagnosztikai műszerei a legtöbb egészségházban nem működnek szükségszerűen. Egyebek között emiatt döntött az új kormány úgy, hogy előnyben részesíti a nem rendeltetésszerűen működő egészségügyi készülékek megjavítását, illetve kicserélését.