2024. március 28., csütörtök

Felügyelőt küldenek a jogi karra

Közigazgatási eljárás részeként felügyelőt küld az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karára a felsőoktatási és tudományos-kutatásügyi kérdésekkel megbízott titkárság, hogy ellenőrizzék a rendelet betartását. Ugyanis ahogy már írtunk róla, a Jogtudományi Karon a jelentkezési űrlapon sehol sincs feltüntetve a magyar nyelven való felvételizés lehetősége, noha rendelet van arról, hogy meg kellene szervezniük a felvételit magyar nyelven is.

– Rendelet van, de a rendeletet követő magatartás nincs meg a kar részéről. Az ügyben a bíróság, a végrehajtó és a közigazgatási eljárásban az illetékes titkárság tehet lépéseket, s miután beszélgetést folytattam a felmerült probléma kapcsán Zoran Milošević felsőoktatási és tudományos-kutatásügyi kérdésekkel megbízott titkárral, tudomásom van arról, hogy e titkárság intézkedéseket tesz. A tervek szerint felügyelőt küld a karra, jegyzőkönyvet készít, majd ennek fényében tesz lépéseket – tudtuk meg Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkártól.

Ezt erősítette meg Zoran Milošević felsőoktatási és tudományos-kutatásügyi kérdésekkel megbízott titkár is. Elmondta, hogy mindenképpen küldenek felügyelőt a karra, ám bármennyire is szorít az idő, közeleg a felvételi időpontja, a felügyelő kiküldése nem történhet meg egyik napról a másikra, ugyanis ennek szabályozott útja van: hivatalos formanyomtatványt kell kitölteni – amelyhez pecsétet kell még készíttetni a tisztségét frissen betöltő tartományi titkár számára – és legkevesebb három nappal előre kell jelezni a karon a felügyelő érkezését. Így a felügyelő csak a jövő hét folyamán tud eljutni a karra.

A Jogtudományi Kar dékánját tegnap is próbáltuk elérni, de többszöri próbálkozás után sem sikerült utolérnünk.