2024. április 26., péntek

Az egyedüli helyes politika

Aleksandar Vulin a kormányfő moszkvai látogatásáról

Példa nélkülinek tartom, hogy egy Szerbia méretű állam kormányfője ilyen rövid idő alatt ennyi fontos államférfival találkozzon – kommentálta pénteken Szabadkán Aleksandar Vulin munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter Aleksandar Vučić moszkvai látogatását, amelynek során Vlagyimir Putyinnal találkozott. Szerint ez a látogatás az állam által folytatott politika elismerése és ebből a személyes viszonyból az ország csak profitálhat.

Örömmel tölt el a látogatás ténye, amellyel egy időben érkezett a hír az uniós tárgyalások során a 23-as és a 24-es fejezet blokádjának feloldásáról is. Nem tudom, hány ország dicsekedhet ekkora eredményekkel – mondta Vulin, aki az ellenzéki pártok irányába is kritikákat fogalmazott meg. Mint mondta, egyesek kritizálják ezt, a látogatást és azt, hogy Putyin tanácsokkal látja el a szerb vezetőségét, de az nem zavarta őket soha, hogy nyugat-európai politikusok is hasonlóan tettek. Másrészt, tette hozzá, azok, akik a választások során szinte Putyin szóvivőiként léptek fel, most nem reagálnak semmit, noha azt mondták, mindent ellentétesen fognak tenni, mint a kormányfő.

Ez biztosan azt jelenti, hogy ők nem is találkoznának Putyinnal – mondta. Vulin szerint a szerb kormány politikájának célja az állam érdekeinek megvédése és a baráti kapcsolatok fenntartása keleten és nyugaton is, és ez az egyedüli helyes politika.