2024. március 29., péntek

Saša Maksimović Törökbecse új polgármestere

Tegnap tartotta alakuló ülését a törökbecsei képviselő-testület, ezen titkos szavazással Saša Maksimovićot választották meg polgármesternek, az alpolgármester Branko Svilengaćin, a kkt elnöke Mirjan Jakšić, helyettese Milovan Baštovanov, a kkt titkára pedig Marica Bešlin lett.

A Nevena Subotić, Milovan Baštovanov és Igor Vujović alkotta bizottság az ülés elején hitesítette a 31 képviselőjelölt mandátumát.

A községi tanácsba Ranko Radović, Milan Kaluđerski, Milan Budakov, Báló Tibor, Srđan Ćopić, Jelena Stanisavljević, Guci Rudolf, Milan Stojšin és Radovan Milašinović került be.

Törökbecsén a helyhatósági választásokon a Szerb Haladó Párt 14, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga 7, a Miša Vrebalov–Milivoj Vrebalov polgári csoport 6, a Szerb Radikális Párt 3 és a Vajdasági Magyar Szövetség és Magyar Egység Párt alkotta koalíció egy mandátumot szerzett. Az SZHP a Vrebalov-féle polgári csoport egy részével és a VMSZ-szel közösen alkotja a parlamenti többséget. Az eddigi hatalomgyakorlók a VSZL és az SZHP voltak.