2024. április 23., kedd

Kőolajipari támogatással az élhetőbb községért

Saša Šućurović, Törökbecse polgármestere és a NIS kőolajipari vállalat képviselője szerdán szerződést írt alá, ennek értelmében a NIS vállalat a Közösen a közösségnek elnevezésű projektum által négymillió dinárt oszt majd ki a törökbecsei civil szervezetek között.

– A NIS-szel már hét éve tart ez a fajta együttműködés, közösen már több projektumot sikerült megvalósítanunk. Különböző civil szervezetek pályáztak a NIS eszközeire, amelyekből a község életét tették jobbá. Erre most is lesz lehetőségük, ha van jó projektumuk – mondta el Saša Šućurović.

A korábbi években a NIS projektumában a DVD szervezet egy környezetvédelmi tervezettel vett részt, a bocsári helyi közösség ebből a pénzből újította fel a sportpályákat a központban, a törökbecsei egészségház prevenciós kampányba fogott, a kumáni ökológiai társaság a helyi szivattyúállomás udvarán található, öreg kocsányos tölgy körüli terepet hozta rendbe, a községi idegenforgalmi iroda pedig a Nagyboldogasszony rendezvény megszervezésének a költségeihez kapott támogatást a kőolajipari vállalattól.