2024. március 29., péntek

Nagytakarításra készül Törökbecse

Az idén is lesz nagytakarítás a törökbecsei községben – erről állapodtak meg a napokban Matija Kovač alpolgármester, Kristina Salapura, a nagybecskereki mezőgazdasági szakszolgálat igazgatónője és Saša Vojnović, a törökbecsei polgármester kommunális ügyekkel megbízott segédje. Az akcióban ezúttal is részt vesznek a közvállalatok, a helyi közösségek, az iskolák, a közintézmények, a civil szervezetek és a közigazgatási hivatal képviselői. A nagytakarításra április 2-án kerül sor.

– Minden évben megtartjuk a törökbecsei községben a nagytakarítási akciót. A törökbecseiek generációi évek óta vigyáznak a városukra, de még mindig vannak olyan egyének, akik elcsúfítják a településüket. Miattuk és az egészséges környezet megóvására való nevelés érdekében szervezzük meg ezt az akciót, amelyre szombaton 10 órai kezdettel kerül sor a község minden településén. A falvakban a helyi közösség előtt lesz a gyülekező, míg Törökbecsén a Miloje Čiplić Általános Iskola előtt találkozunk. Tavaly eme akció során több mint 400 zsáknyi szemetet gyűjtöttünk össze, a kisebb illegális szemétlerakókat pedig gépekkel takarítottuk el – mondta el Matija Kovač.

Az idén első alkalommal a mezőgazdasági műanyag flakonokat is begyűjtik, ezeket vegyszermentesen, kitisztítva kellene átadni a gyűjtőhelyeken.

– A mezőgazdasági szakszolgálat a Sekpa civil szervezettel közösen indította el a flakonok begyűjtési akcióját. Most indul a parcellák és gyümölcsösök permetezése, ezért a hulladékokat május 20-án szednénk össze a községben. A mezőgazdasági termelőknek ezen a napon kell átadniuk a flakonokat, amelyeket háromszor is át kellene öblíteniük, de ha ez elmarad, akkor is várjuk őket. A hulladékot a jól láthatóan megjelölt teherautókhoz kell vinni azokon a helyeken, amelyeket erre a célra kijelöl az önkormányzat – jelentette ki Kristina Salapura.