2024. április 19., péntek

Ne csak az államtól várják a megoldást

Aleksandar Vučić felelősségteljesebb magatartásra szólította fel a hagyományosan árvíz veszélyeztette területek lakosságát

Az állam mindent megtesz az árvíz sújtotta területek lakossága megvédésének érdekében, később pedig igyekszik mindenkinek megtéríteni a kárát, ugyanakkor a lakosság biztosíthatná vagyonát, ahogyan ezt más országokban is megteszik a polgárok, fejtette ki Aleksandar Vučić kormányfő, hozzátéve: tisztában van vele, hogy ezen kijelentése miatt sokan a legszívesebben meglincselnék.

A kormány biztosan elvégzi a feladatok ráháruló részét, ám az emberek sem ülhetnek ölbe tett kézzel, a felfogás és a hozzáállás megváltoztatása a legfontosabb, húzta alá a kormányfő.

Válaszolva az újságírói kérdésre, hogy egyetért-e Velimir Ilić rendkívüli helyzetekkel megbízott tárca nélküli miniszterrel, hogy az árvízről Isten tehet, a miniszterelnök leszögezte: a természeti csapásokért nem Istent kell hibáztatni. Természeti csapások mindig is voltak és mindig is lesznek, az embernek igyekeznie kell, hogy minél hatékonyabban védekezzen ezek ellen, nyomatékosította Vučić.