2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS – ZENTA

A cél a felsőház

Élénk volt a játékosforgalom az átigazolási időszak során a Zenta labdarúgócsapatában

Bajnoki ambíciók nélkül, de a felsőházban való maradás igényével kezdi meg a tavaszi idényt a Zenta labdarúgócsapata, amely a hatodik helyen zárta a Szerb Liga – vajdasági csoportban az őszi szezont. Özvegy József titkár szerint ez a helyezés meg is felel előzetes elvárásaiknak, a cél pedig az, hogy ezt a pozíciót meg is tudják őrizni.

– Az 5–8. helyet, azaz a felsőházban való maradást tűztük ki célul ezzel a fiatal és lendületes csapattal, amely meggyőződésem szerint képes is lesz erre. Ahhoz, hogy az első helyre hajtsunk, még érnie kell ennek a gárdának, de a legfontosabbnak jelen pillanatban nem is ezt tartom, hanem azt, hogy szép, jó és még jobb focit játsszunk.

Az idényt vendégszerepléssel kezdik a zentai focisták, március 12-én a mitrovicai Radnički otthonában lépnek pályára, az ellen a csapat ellen, amelyik már ősszel a népkerti stadionban 3:1 arányban megverte a házigazdákat, és a bajnoki cím egyik legkomolyabb várományosának számít. A rajt tehát nem lesz könnyű, de épp ezért a felkészülés már február 1-jén elkezdődött, azaz egy hónapja zajlanak a napi edzések és erőnléti edzések.

A Zenta csapata (fotó: Gergely József)

A Zenta csapata (fotó: Gergely József)

– Szerencsére a Žitopromet sportlétesítményeiben minden feltétel adott az ideális felkészüléshez, van megfelelő edzőtermünk, edzőpálya, súlyzók, öltözők, ezen a téren tehát nincs okunk panaszra. Épp ezért nincs is szükségünk vidéki edzőtáborozásra – mondja a titkár.

A felkészülés szerves része a barátságos mérkőzések lejátszása, a Zenta eddig vegyes sikerrel szerepelt ezeken a megmérettetéseken. A Crvenka csapatától kikaptak 1:0 arányban, a szabadkai Spartacus B csapatával gól nélküli döntetlent játszottak, a szintén szabadkai Bácska ellen ugyancsak 1:0 arányban maradtak alul, a magyarkanizsai Potisje elleni mérleg pedig 1:1 arányú döntetlen. Következett még egy felkészülési meccs a topolyai TSC ellen (0:0), majd egy kupamérkőzés a Tavankúttal (0:1), és végül a március 5-i főpróba Szabadkán, a Bácska csapatával szemben, amelyet 2:2-vel zártunk.

Élénk volt a játékosforgalom az átigazolási időszak során, a klubot többen is elhagyták, és körülbelül ugyanennyien igazoltak a Zentába. Akik távoztak: Nenad Stojisavljević, Milan Vojvodić, Miroslav Stefanov, Nemanja Kovačević, Miodrag Resanović, Blažo Lalević, Srđan Josović és Milan Misić.

– Leigazolt hozzánk Nemanja Lazić, az užicei Sloboda már a Szuperligát is megjárt fiatal középpályása, Dragoslav Sremčević, akinek az lesz a feladata, hogy az Izlandra távozó Lalevićet helyettesítse, Nenad Vinović, a borčai BSK fiatal középpályása, az erős testalkatú és sokat futó Aleksandar Mirkov, a mindössze 19 éves Zoran Vuković, aki a kiskéri (Bačko Dobro Polje) Sutjeska csapatából jött hozzánk, és csak rajta áll, hogy milyen gyorsan tud bejutni az első összeállításba, és szerencsére felépült sérülése, majd műtétje után Dušan Štrbac is. Ezenkívül két kadétot emeltünk be a felnőttcsapatba, a zentai Stevo Jurićot és a kispiaci Zemkó Mátyást – számolt be az erősítésekről Özvegy József.

A csapatot továbbra is Zoran Ćirić vezetőedző irányítja.