2024. március 29., péntek

Kezdődik a Kopaoniki Üzleti Fórum

Ma veszi kezdetét a háromnapos Kopaoniki Üzleti Fórum, amelyen több mint nyolcszáz szerbiai és külföldi vállalkozó, diplomata, kormányképviselő, gazdasági szakember és elemző vesz részt. Az idei konferencia fő témája a gazdasági felzárkóztatás és a komoly rendszerproblémák orvoslásának módszerei.

A három nap alatt csaknem 20 panelbeszélgetésre kerül sor, ezenkívül három plenáris ülést és öt speciális prezentációt tartanak.

A mai nap egyik vitabeszélgetésének címe: Gazdasági következmények és az új realitás: problémák, okok és megoldások. Nyitóbeszédeket Aleksandar Vučić kormányfő, Jorgovanka Tabaković bankkormányzó és Dušan Vujović pénzügyminiszter mond.

Az állami reformokról és a közszféra átalakításáról fognak vitázni a felek 9-én, az utolsó napon pedig a reformok végrehajtásának következő lépcsőfokairól egyeztetnek.

A huszonharmadik „Szerb Davos” lekövetkeztetéseit a Kopaoniki konszenzus nevű dokumentumban fogják összefoglalni a szervezők.
Mint ismeretes, a fórumot a Szerbiai Közgazdászok Szövetsége és a Szerbiai Testületi Igazgatók Egyesülete szervezi, a kormány fővédnökségében. Az esemény idei partnere a Master Card.