2024. április 19., péntek

Feketetón fölújították a nagytermet

A helyi közösség, a művelődési egyesület és az önkéntes tűzoltók egy fedél alatt

Feketetón a közelmúltban újították föl a helyi közösség nagytermét. A többfunkciós épületben található a Feketetó Művelődési Egyesület és a Feketetó Önkéntes Tűzoltó-egyesület székhelye is. A felújítási munkálatokról Aleksandra Raičević, a helyi közösség tanácsának elnöke elmondta:

A helyi közösség épületében felújították a nagytermet (Gergely Árpád felvétele)

A helyi közösség épületében felújították a nagytermet (Gergely Árpád felvétele)

– Feketetó helyi közösségnek a legutóbbi összeírás alapján még valamivel több, mint négyszáz lakosa volt, amihez hozzá kell adni a Kanizsamonostoron élő 80–100 polgárt, a két település félezer lakója egy helyi közösséget alkot. Fontos kiemelni, hogy a miénkhez hasonló kis helyi közösségek, saját bevételi forrásaik nem lévén, az estleges pályázati támogatások mellett elsősorban a községi költségvetésből tudnak pénzhez jutni a legszükségesebb beruházások elvégzéséhez. Decemberben 2,6 millió dinárt kaptunk a községi büdzséből, amit a helyi közösség nagytermének a felújítására fordítunk. A nagyterem korábban a helyi művelődési, szórakoztató és egyéb események színtere volt, a falu polgárai igénybe vehették születésnapok, lakodalmak és egyéb családi események megtartására, megünneplésére. Évek során a terem meglehetősen lepusztult, főleg a falak felvizesedése miatt, már nem volt alkalmas a közösségi rendezvények és események zavartalan megtartására, fel kellett újítani, ami a közelmúltban be is fejeződött. A nagyterem idén már megújult formájában újra a falu rendelkezésére áll. Ezt az épületet használják a műkedvelők és az önkéntes tűzoltók is.

A közelmúltban felújítottuk a falu központját is, ugyancsak az önkormányzat támogatásával parkolót alakítottunk ki, rendbe tettük a zöldövezetet és a buszmegállót is. A falu központja új arculatot kapott, már rá is fért a szépítés, jobban néz ki. A helyi kis iskolával és óvodával is szoros az együttműködésünk, az ünnepekben ajándékcsomagokat biztosítottunk a gyerekeknek – mondta a tanácselnök.