2024. április 20., szombat

Jótékonysági láz

A kishegyesi vállalkozók és az önkormányzat közös akciója

A héten már beszámoltunk róla, hogy egy kishegyesi vállalkozó az önkormányzat közreműködésével megajánédkozta az óvodát. Az akció pénteken folytatódott, a Wood and More fűrészmalom tűzifával lepett meg egy kishegyesi nagycsaládot.

Ez sorrendben a harmadik ilyen akció, korábban a Big Chik húsipari vállalat ajándékozott ételcsomagokat nagycsaládoknak, valamint a Patos Kft. kéztörlőt és toalett papírt az óvodának. Ez alkalommal a 7 gyermekes Rácz család lett az akció kedvezményezettje, amiben az önkormányzat mellett közreműködött a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete (KINCSE) is. A tűzifa átadásán jelen volt Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere és Kerepes Árpád, a KINCSE elnöke.
- A kishegyesi önkormányzat és a KINCSE között igen magas szinten van az együttműködés, de nem szabad a babérjainkon ülni, hanem folyamatosan kell dolgozni ezeken a történeteken. Most egy olyan hét gyermekes nagycsaládnál jártunk, ahol a szülők dolgoznak, ám ennek ellenére vannak nehézségeik. Egy kishegyesi vállalkozásnak, a Wood and More-nak és Tumbász Tibor igazgatónak köszönhetően most tűzifával leptük meg Ráczékat. És mivel a fába nem lehet beleharapni, egy kis édességgel is megajándékoztam a gyerekeket – mondta el Mohácsi Zoltán, majd arról is szólt, hogy reményei szerint a vállalkozók és az önkormányzat közös akciója hamarosan folytatódik.
Ez az akció is azt mutatja, hogy sikeres az együttműködés az önkormányzat és a KINCSE között, mondta el Kerepes Árpád. Az akció több szempontból is jó, egyrészt figyelem felhívó jellege van, másrészt a jótékonyságon keresztül közösség erősítő jelleggel bír, véli az elnök, aki arról is szólt, hogy a Magyar Nemzeti Tanács népesedési akciótervében is szerepelnek hasonló jellegű együttműködések.