2024. április 24., szerda
DESIRÉ CENTRAL STATION

A Bánk bán a fesztiválon

A Desiré nemzetközi regionális kortárs színházi fesztivált november 28-a és december 6-a között rendezi meg a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

November 30-án 19 órakor a Jadran Színpadon:

Újvidéki Színház

Katona József: BÁNK BÁN

Nemzeti dráma.

Társadalmilag hasznos színházi előadás

Rendező: Urbán András

„Tulajdonképpen abból a tréfás gondolatból indult az egész, mi lenne ha elszórakoznék a magyar drámairodalom egyik legkiemelkedőbb alkotásával, amit gyakran elavult drámai műként kezelnek , mert nehéz a nyelvezete, a története is bonyolult. Valójában ez a magyar Hamlet, csak ebben a történetben több a politikai tartalom mint Shakespearenél... És mindez arra késztetett, hogy megcsináljam. A Bánk bán az egyéni érdek összetűzése a nemzeti identitással. Mindannyiunknak megvan a szerepe a társadalomban. A szerelem, a haza iránti való viszonyulás foglalkoztat...” (Urbán András)

„Lendületesen, érthetően és élvezetesen elmesélik a Bánk bánt, és közben szembesülnek, szembesítenek a kérdéssel: mit jelent magyarnak lenni, magyarul szólni, itt (ott Újvidéken) élni. Ezt adja nézőjének az egyik legjobb magyar társulat. Megalkuvás nélkül, ahogy szokták. Van méltó Bánk bán: Mészáros Árpád, Gertrudisz: Krizsán Szilvia és Melinda: Elor Emina… Ötven perc remek Bánk bán, ötven perc reflexió összedolgozva, és remek mind a kettő.” Perényi Balázs (POSZT)

Jegyek: 065 543 3203, jegy@kosztolanyi.org.