2024. március 29., péntek

Kiosztották a dr. Đorđe Natošević-díjakat

Nyilas Mihály oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár és Olivera Gajić, az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának tanára átadta a 2014–2015-ös tanév kiemelkedő oktatási-nevelési intézményeknek és pedagógusoknak a dr. Đorđe Natošević-díjat.

Az idén a magyarkanizsai a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, az újvidéki Svetozar Marković Toza Általános Iskola, az óbecsei Zdravsko Gložanski Általános Iskola, Vera Stojšić-Gašparovski, a sremska kamenicai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanítónője és Milan Dragosavac, a nagykikindai Đura Jakšić Általános Iskola tanára kapta.

– 1996 óta a tartomány minden évben meghatározza azt, hogy melyek azok a tanügyi intézmények és pedagógusok, akik a legjobbak voltak az elmúlt iskolaévben. Ez alkalommal öt díjazott jelent meg a tartományi kormányt épületében, az értékelő bizottság három intézményt és két pedagógust díjazott. Egy hagyományosan jelentős díjról van szó. Az elismerés mellé pénzjutalom is jár, az intézmények számára ez mintegy 400 ezer dinár, a pedagógusok számára pedig kb. 120 ezer dinár. Különösen nehéz helytállni a tanügyben, ezért el kell ismerni az ott dolgozók erőfeszítéseit – mondta Nyilas Mihály.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt a díjat megkaptuk és intézményvezetőként nagyon szépen köszönöm a gyermekeinknek, a szülőknek és nem utolsósorban a kolléganőknek, valamint az összes dolgozónknak. A pénzjutalomból a gyerekek játékszerállományát fogjuk bővíteni – nyilatkozta Veselinov Ibolya, a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója.