2024. április 25., csütörtök

Új gépjármű a zentai mezőőröknek

A zentai mezőőrszolgálat új gépjárművet, egy Lada Niva terepjárót kapott, amelynek hivatalos átadására tegnap délelőtt került sor. Ennek kapcsán Ceglédi Rudolf polgármester és Nagy Szilárd,
A mezőőrök vezetője átveszi az új gépjármű kulcsait Ceglédi Rudolf polgármestertől (Szögi Csaba felvétele)

A mezőőrök vezetője átveszi az új gépjármű kulcsait Ceglédi Rudolf polgármestertől (Szögi Csaba felvétele)

Ceglédi hangsúlyozta, hogy egy új terepjáró jelentősen növelni fogja a mezőőrszolgálat hatékonyságát. A szolgálat, amelyet néhány évvel ezelőtt még egy belgrádi cég üzemeltetett, igen rossz állapotban volt, viszont három éve visszakerült önkormányzati felügyelet alá, a kommunális közvállalathoz, azóta folyamatosan fejlesztik. A gépjármű azért fontos, mert gyakran megtörtént, hogy egyszerre két helyen is történt lopás, egy járművel pedig nem egyszerű egy időben több helyen megjelenni. A termelőknek szeretnék biztosítani, hogy amin egész évben dolgoznak, az betakarításkor biztonságban legyen, emellett a hétvégi házak tulajdonosai is nagyobb biztonságban érezhetik ezután a tulajdonukat. 1 350 000 dinár volt a beruházás, amiről a tartományi mezőgazdasági titkársággal írt alá szerződést a zentai önkormányzat, 50-50%-ban fedezték a költségeket.

Nagy Szilárd a szolgálat nevében megköszönte a gépjárművet, egyben kijelentette, az nagyon sokat fog segíteni a munkájukban, a szolgálat kilenc munkatársa két járművel fedni tudja Zenta község egész területét. Közölte, hogy az előző évekhez képest a lopások mára jelentős mértékben visszaszorultak, manapság inkább az elszántások, szakszerűtlen permetezések jelentenek problémát. A rendőrséggel egyébként nagyon jól együtt tudnak működni, rendszeresen járnak ki együtt terepre, ilyen jó együttműködés talán még soha nem volt.

Amennyiben a polgároknak bejelentenivalójuk van, a kommunális vállalat számát kell tárcsázniuk, ahol 24 órás ügyelet van, és ők értesítik szükség esetén a mezőőrszolgálatot.