2024. április 18., csütörtök

Felújítások az idősek otthonában

Törökkanizsára látogatott Csikós László szociális ügyekkel megbízott államtitkár

Tegnap délben a törökkanizsai szociális központ és idősek otthona igazgatója, Radivoj Dragić fogadta Csikós László szociális ügyekkel megbízott államtitkárt, aki megtekintette az intézményben végzett felújítási munkálatok eredményeit. A fogadáson jelen volt Dragan Babić polgármester és Újhelyi Nándor, a községi képviselő-testület elnöke is.

A köztársasági munkaügyi és szociális minisztérium 2,2 millió dinár támogatást folyósított a törökkanizsai szociális központnak az idősek otthona részlegének a felújítására. Már nagy szükség volt a több helyen beázó tetőszerkezet kijavítására és felszerelés vásárlására. Amint azt az intézmény igazgatója elmondta, a negyvenágyas kapacitással rendelkező idősek otthonának jelenleg 37 lakója van, akiknek az ellátásáról tízfős személyzet és két kisegítő gondoskodik.

– A tető megjavítása lehetővé tette, hogy az otthon beázó régi részlegét belül is rendbe hozzuk, ezenkívül a mozgáskorlátozott idős bentlakók számára liftszéket szereltünk fel, ami nagyban megkönnyíti a feljutásukat az emeleti részlegbe. Az otthon zavartalan működéséhez szükség lenne továbbá egy professzionális, nagy kapacitású mosógépre, gondot jelent továbbá a szennyvíz elvezetése, valamint egy szállító járműre is szükségünk lenne. A hiányosságok pótlásában is számítunk a minisztérium és az önkormányzat támogatására – mondta az intézmény igazgatója.